Bug 101698 - F11 opened navigator panel instead of Styles and formatting panel
Summary: F11 opened navigator panel instead of Styles and formatting panel
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.1.5.2 release
Hardware: All Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Sidebar-Accessibility Read-Only
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-08-24 12:27 UTC by Rpnpif
Modified: 2018-11-06 03:55 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Rpnpif 2016-08-24 12:27:13 UTC
After opening a .odt file, type F11 opened the navigator panel instead of The Styles and formatting panel.

It is the same when clicking on the Styles button on the right panel.

After some tries with the menus, the right behaviour came back again and the Styles and formatting panel was again opened with F11 or clicking on its button.

This behaviour is not reproducible but another user from QA french group had seen the same behaviour with a downloaded ODT file (MS Windows) that would be reproducible.

The first file had several tens pages with pictures. I do not know if it is important and was with Linux Debian 8.
Comment 1 Ysabeau 2016-08-24 12:59:01 UTC
It seems to almost always occurs with odt files and not with the templates and even if you save the file.

But when you close the file and reopen it, there is no more problem.

You can try with the odt file of the Templates website. *For example* this one:

http://templates.libreoffice.org/template-center/resarch-paper-general-swedish-standard

I believe I first see that in last 5.1 LibreOffice.
Comment 2 Rpnpif 2016-08-24 13:52:58 UTC
Well, here is how to reproduce this issue :

1. Launch LibreOffice.
2. Open an empty Writer document.
3. Open the navigator panel in the right panel.
4. Close the document, not LibreOffice.
5. Download http://templates.libreoffice.org/template-center/resarch-paper-general-swedish-standard/releases/1.0/reporttemplate.odt and open directly in LO.
So it is in read-only mode.
If it has been yet loaded in LO  previously, click on its pictures in the start panel.
6. Click on Edit document in the yellow zone.
7. Type F11 and the navigator is opening, not Styles and formatting as it should be.
8. Click on the icon of Styles and formatting on the right panel, but the navigator remains in place.

Now, I do not know what that I should do to recall the right function of F11, but after some random clicks, F11 works fine.

To do : F11 and the click on the Styles icon should always show the styles and formatting right panel.
Comment 3 Rpnpif 2016-08-24 13:55:33 UTC
As Ysabeau says, LO 5.1.5 has also this issue.
Comment 4 Rpnpif 2016-08-24 14:06:19 UTC
(In reply to Rpnpif from comment #2)

When this issue occurs, the styles are not neither accessible with the format menu.
Comment 5 Rpnpif 2016-08-24 14:11:24 UTC
Finally, this issue is reproducible with all ODT file in read-only mode but with the LO edit mode before saving.
Comment 6 Yousuf Philips (jay) (retired) 2016-09-05 21:52:28 UTC
Tried but didnt work for me, but sounds like an issue of opening a read-only document in a temp folder through your browser.
Comment 7 QA Administrators 2017-10-25 08:57:53 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Rpnpif 2017-11-03 18:18:30 UTC
This issue is still present with Version: 5.4.2.2
Build ID: 22b09f6418e8c2d508a9eaf86b2399209b0990f4
Threads CPU : 2; OS : Linux 4.9; UI Render : GL; VCL : gtk2; 
Locale : fr-FR (fr_FR.utf8); Calc: group
Comment 9 Cor Nouws 2017-11-05 21:49:52 UTC
have seen this effect several times on Linux Mint installations
Comment 10 QA Administrators 2018-11-06 03:55:52 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug