Bug 105714 - Link dialog icons and fields are too big
Summary: Link dialog icons and fields are too big
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.3.0.2 rc
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: bibisectRequest, regression
Depends on:
Blocks: HiDPI
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-02-02 19:45 UTC by bordfeldt
Modified: 2019-02-05 03:46 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
link dialogue - too big icons, buttons and fields (153.48 KB, image/jpeg)
2017-02-02 19:46 UTC, bordfeldt
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description bordfeldt 2017-02-02 19:45:18 UTC
Description:
If I want to insert a link inta a writer document with the "insert link"-button in the standard toolbar, the link dialogue opens, but some icons and fields are too big. 

Steps to Reproduce:
1. open any writer document
2. insert a link
3. the link dialogue-window opens -> icons and fields are too big

Actual Results:  
in the link dialogue-window icons and fields are too big

Expected Results:
should be displayed normally


Reproducible: Always

User Profile Reset: No

Additional Info:
worked in 5.2.4.2


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0
Comment 1 bordfeldt 2017-02-02 19:46:02 UTC
Created attachment 130865 [details]
link dialogue - too big icons, buttons and fields
Comment 2 Buovjaga 2017-02-07 13:04:20 UTC
What are your DPI scaling settings? Simply normal, or have you changed them? Do you have a HiDPI screen?
If your DPI scaling settings are normal, has the dialog always been like this or did it work in a previous version?

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED after you have provided the information.
Comment 3 bordfeldt 2017-02-07 13:11:30 UTC
>> What are your DPI scaling settings? 
2736x1824
>> Simply normal, or have you changed them? 
normal, didn't change
>> Do you have a HiDPI screen?
yes
>> If your DPI scaling settings are normal, has the dialog always been like this or did it work in a previous version?
worked on all previous versions on this machine, last working version 5.2.4.2
Comment 4 Buovjaga 2017-02-07 13:18:31 UTC
Ok, thanks. I guess it's still related to the HiDPI..
Comment 5 Buovjaga 2017-05-27 14:13:43 UTC
Confirmed on Manjaro Linux. Scaling factor 2

Version: 5.3.3.2
Build ID: 5.3.3-1
CPU Threads: 4; OS Version: Linux 4.11; UI Render: default; VCL: gtk3; Layout Engine: new; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group
Comment 6 Buovjaga 2017-05-27 14:26:25 UTC
Chirag: as you fixed bug 90795, I thought you might be interested in this one.
Comment 7 bordfeldt 2018-02-04 15:03:37 UTC
still present in 6.0.0.3
Comment 8 QA Administrators 2019-02-05 03:46:40 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug