Download it now!
Bug 106268 - Format - Conditional Formatting (Wrong work)
Summary: Format - Conditional Formatting (Wrong work)
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.2.5.1 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Conditional-Formatting
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-03-02 04:25 UTC by Vitaliy
Modified: 2018-03-02 10:05 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Vitaliy 2017-03-02 04:25:19 UTC
Description:
1)   Poor documentation. Wrong documentation. Nobody look at it for a long time, I suppose.
2)   Conditional Formatting work randomly.


Steps to Reproduce:
2.1) Select number of cells - a column "C" for example 
2.2) Go to Format - Conditional Formatting ~...~ Assigning Formats by Formula
2.3) Paste =ISFORMULA(C1) 
( 1} Thats the question by itself - why I should write cell but not column? 
  2} Plus in example in documentation https://help.libreoffice.org/Calc/Assigning_Formats_by_Formula it shown with "=" symbol but after "=" cut by system. )
2.4) After that OK-OK and got nothing.
2.5) Back to edit (very often Edit even not open - you should delete and readd it again) and change "C1" to some random cell a few times. Got random luck after that.

Actual Results:  
Random result. >90% no result

Expected Results:
Work as expected


Reproducible: Always

User Profile Reset: No

Additional Info:


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0
Comment 1 Vitaliy 2017-03-02 04:31:49 UTC
Here: https://help.libreoffice.org/Calc/Assigning_Formats_by_Formula
said that "The "&" symbol designates the current contents" - not work with "&" at all.

Some times C1 work too.

After few saves you cant Edit any rule.
Comment 2 m.a.riosv 2017-03-03 00:07:46 UTC
Please attach a sample file, with the indications about where it works wrong.
Comment 3 QA Administrators 2018-01-29 10:27:08 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 QA Administrators 2018-03-02 10:05:19 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20180302