Bug 108937 - Copy Style Tool makes CPU go to 100 %
Summary: Copy Style Tool makes CPU go to 100 %
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.1.0.3 release
Hardware: All All
: high major
Assignee: Not Assigned
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords: bibisectRequest, perf, regression
Depends on:
Blocks: Clone-Clear-Formatting
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-07-04 07:46 UTC by DeepFlight5
Modified: 2017-07-30 21:45 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description DeepFlight5 2017-07-04 07:46:34 UTC
When double clicking the "copy style tool" (the paint brush icon) one can add styles to different texts in one step. So far so good. But when this tool is selected the computer CPU goes up to 100 %. I selected this tool, did some work, did not deselect it, because I wanted to continue the style changes, and went for a short brake. When I came back the fans were running loudly and the CPU was at 100 %. The moment I deselected the tool, the CPU went down to 5 %.
Comment 1 Telesto 2017-07-04 13:41:16 UTC
Confirming with:
Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: cac5c9f6081590b0548d3116bc4cd4a2509ec576
CPU threads: 4; OS: Windows 6.19; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2017-07-01_00:41:48
Locale: nl-NL (nl_NL); Calc: CL

A way to reproduce
1. Open a writer document
2. Type some demo text
3. Select the text & click Clone Formatting
4. Change the font of the text
Comment 2 Alex Thurgood 2017-07-05 12:25:56 UTC
Also confirming on

Version: 5.3.4.2
Build ID: f82d347ccc0be322489bf7da61d7e4ad13fe2ff3
Threads CPU : 4; Version de l'OS :Mac OS X 10.12.5; UI Render : par défaut; Moteur de mise en page : nouveau; 
Locale : fr-FR (fr_FR.UTF-8); Calc: group
Comment 3 Telesto 2017-07-05 12:55:15 UTC
Version: 5.1.0.3
Build ID: 5e3e00a007d9b3b6efb6797a8b8e57b51ab1f737
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.2; UI Render: default; 
Locale: en-US (nl_NL)

but not in
Version: 5.0.6.3
Build ID: 490fc03b25318460cfc54456516ea2519c11d1aa
Locale: en-US (nl_NL)

has some similarity with bug 100009
Comment 4 Alex Thurgood 2017-07-05 16:29:20 UTC
(In reply to Telesto from comment #3)


> has some similarity with bug 100009

Indeed. Let's add that as a See Also
Comment 5 Telesto 2017-07-21 09:50:38 UTC
No repro with:
Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: a9588baca8137f51e2ca72e40b1f448b0e1885d1
CPU threads: 4; OS: Windows 6.19; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2017-07-21_02:58:26
Locale: nl-NL (nl_NL); Calc: CL