Bug 109078 - FILESAVE DOC: double formula export instead of OLE object
Summary: FILESAVE DOC: double formula export instead of OLE object
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: filters and storage (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.3.1.2 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:doc
Depends on:
Blocks: OLE-Objects DOC-Objects
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-07-12 10:43 UTC by Szymon Kłos
Modified: 2018-10-06 02:49 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Result document Linux, LO 5.3.3.2 (36.50 KB, application/msword)
2017-07-19 06:49 UTC, Szymon Kłos
Details
Document before save (49.58 KB, image/png)
2017-07-19 06:50 UTC, Szymon Kłos
Details
Document reopened from doc (48.50 KB, image/png)
2017-07-19 06:51 UTC, Szymon Kłos
Details
Original file ODT (23.09 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2017-07-19 09:39 UTC, Szymon Kłos
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Szymon Kłos 2017-07-12 10:43:35 UTC
How to reproduce:

1. Open Writer (New document)
2. Insert:
   a) Formula (eg. 3 over 4)
   b) OLE Object from file (eg. doc file)
3. Save to DOC
4. Open in Writer

Result: second formula is inserted instead of OLE, OLE is missing
Expected: Formula and OLE

Tested on: my master build and Windows LO 5.3.1.2
Comment 1 Xisco Faulí 2017-07-17 21:33:47 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 2 Aron Budea 2017-07-19 05:16:37 UTC
I followed the steps, and can see both the formula and the inner DOC file inserted as OLE object (tried both inserting as icon and not as icon) after reopening the saved DOC.

Used LO 5.4.0.2 / Windows 7.
Comment 3 Szymon Kłos 2017-07-19 06:49:36 UTC
Created attachment 134719 [details]
Result document Linux, LO 5.3.3.2
Comment 4 Szymon Kłos 2017-07-19 06:50:10 UTC
Created attachment 134720 [details]
Document before save
Comment 5 Szymon Kłos 2017-07-19 06:51:36 UTC
Created attachment 134721 [details]
Document reopened from doc

If I double-click on second frame the formula editor view appears.
Comment 6 Szymon Kłos 2017-07-19 07:04:31 UTC
(In reply to Aron Budea from comment #2)
> I followed the steps, and can see both the formula and the inner DOC file
> inserted as OLE object (tried both inserting as icon and not as icon) after
> reopening the saved DOC.
> 
> Used LO 5.4.0.2 / Windows 7.

I see, with simple doc as OLE, where I have only text, it works. But when I insert as OLE a document from https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=108545
(doc file which also contains embedded file - i used "test with embedded doc not icon.doc") then bug occurs.
Comment 7 Xisco Faulí 2017-07-19 09:18:26 UTC
Could you please attached the original file saved as .ODT? I'm trying to reproduce it on my side but I can't reproduce the problem...
Comment 8 Xisco Faulí 2017-07-19 09:21:40 UTC
On the other hand, if you or someone else from Collabora is going to work on this, we can move it to NEW/ASSIGNED. I don't want to step on your work...
Comment 9 Szymon Kłos 2017-07-19 09:39:39 UTC
Created attachment 134728 [details]
Original file ODT
Comment 10 Aron Budea 2017-07-28 04:07:37 UTC
Thanks for the details, in a 6.0 master build can see the bug after saving attachment from comment 9 as DOC, and reopening it then clicking in the second embedded document.
Comment 11 QA Administrators 2018-10-06 02:49:41 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug