Bug 111722 - Area Tab: No picture displayed in Impress when set Filled or Zoomed bitmap type
Summary: Area Tab: No picture displayed in Impress when set Filled or Zoomed bitmap type
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.0.0.0.alpha0+
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Area-Fill-Tab-Bitmap
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-08-12 14:04 UTC by Tamás Zolnai
Modified: 2018-05-30 16:48 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Tamás Zolnai 2017-08-12 14:04:37 UTC
Description:
In Impress I tried to set Filled or Zoomed bitmap background for a shape using area dialog, but the preview in the dialog and also the shape bakcground become empty.

Steps to Reproduce:
1. Open Impress
2. Create a shape (I used rectangle)
3. Change background to a filled or zoomed bitmap (Context menu -> Area... -> Bitmap, I used "Droplets" predefined picture)

Actual Results:  
No background is displayed.

Expected Results:
Some background should be displayed.


Reproducible: Always

User Profile Reset: No

Additional Info:


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/60.0.3112.90 Safari/537.36
Comment 1 Jacques Guilleron 2017-08-13 13:05:03 UTC
Hi Tamás,

No problem to get the Droplets background with
LO 6.0.0.0.alpha0+ Build ID: 88179e3de8865ea07d5017ca0723afd10ad44ba7
CPU threads: 2; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2017-08-06_23:49:25
Locale: fr-FR (fr_FR); Calc: CL
Comment 2 Tamás Zolnai 2017-08-13 14:44:28 UTC
(In reply to Jacques Guilleron from comment #1)
> Hi Tamás,
> 
> No problem to get the Droplets background with
> LO 6.0.0.0.alpha0+ Build ID: 88179e3de8865ea07d5017ca0723afd10ad44ba7
> CPU threads: 2; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
> TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2017-08-06_23:49:25
> Locale: fr-FR (fr_FR); Calc: CL

Hmm, I tested it again on master with updated source:
f70e978f4bf223d7edbb4c3a981f46938a3b3ed1

The issue is still there, so it might be a recent regression affecting later builds that you tested.
Comment 3 Telesto 2017-08-13 16:21:19 UTC
No repro with:
Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: f1a896c71c495bdef5861eb664581507b6b9b5bb
CPU threads: 4; OS: Windows 6.19; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2017-08-13_07:38:19
Locale: nl-NL (nl_NL); Calc: CL
Comment 4 Jacques Guilleron 2017-08-13 17:45:27 UTC
Hi again Tamás, Telesto,

I just launched again LibreOffice without:
Use hardware acceleration
Use anti-aliasing
Use OpenGL for all rendering
and no OpenCL Option.
Same result than reported.
Even restarted in safe mode, I got the same result.
Comment 5 Xisco Faulí 2017-08-15 17:09:29 UTC
I can't reproduce it in

Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: ef2e6260fad38e26c8591ea88ded348db618270d
CPU threads: 4; OS: Linux 4.10; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ca-ES (ca_ES.UTF-8); Calc: group

To be certain the reported issue is not related to corruption in the user
profile, could you please reset your Libreoffice profile (
https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile ) and re-test?
Comment 6 QA Administrators 2018-05-02 15:47:15 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 QA Administrators 2018-05-30 16:48:15 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20180530