Bug 112194 - Button text alignment reset to "Left" on save/load
Summary: Button text alignment reset to "Left" on save/load
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.4.1.2 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Form-Controls
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-09-03 17:18 UTC by Lenge
Modified: 2022-08-17 13:52 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Lenge 2017-09-03 17:18:10 UTC
Although bug 109242 has been fixed, button text alignment is still lost when saving/loading an ODS in some cases, especially if the alignment is "Default".

Steps to Reproduce:
1. Run Calc
2. Show the "Form Controls" toolbar
3. Create a new "Push Button" control
4. Set its "Alignment" property to "Default" (=> text is centered)
5. Save to ODS file
6. Close and re-open the ODS file

Actual Results:  
The alignment has changed to "Left".

Expected Results:
The alignment should be what it was before saving.
Comment 1 Jacques Guilleron 2017-09-03 17:47:22 UTC
Hi Lenge,

Reproduced with
LO 5.4.1.2 Build ID: ea7cb86e6eeb2bf3a5af73a8f7777ac570321527
Threads CPU : 2; OS : Windows 6.1; UI Render : par défaut; 
Locale : fr-FR (fr_FR); Calc: CL
LO  6.0.0.0.alpha0+ Build ID: ca208daed39c5d4614f5055e8d7860e6f2c0e2f6
CPU threads: 2; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2017-09-01_01:32:04
Locale: fr-FR (fr_FR); Calc: CL
and
LO 5.2.0.1 Build ID: fcbcb4963bda8633ba72bd2108ca1e802aad557d
Threads CPU : 2; Version de l'OS :Windows 6.1; UI Render : GL; 
Locale : fr-FR (fr_FR)
Comment 2 Jacques Guilleron 2017-09-03 18:21:10 UTC
Also with
LO  5.0.0.0.beta1 Build ID: 0a16c3dda4150008d9be6f24cbd15ac198d116d3
Locale : fr-FR (fr_FR)
But not with
LO 4.4.7.2 Build ID: f3153a8b245191196a4b6b9abd1d0da16eead600
Locale : fr_FR
Comment 3 QA Administrators 2018-09-04 02:55:04 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Lenge 2018-09-04 14:17:23 UTC
Just tested again as advised: The bug is still present in LO 6.0.6.2 (x64).
Comment 5 QA Administrators 2019-09-05 09:35:00 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Lenge 2019-09-05 10:23:13 UTC
Just tested again as advised: The bug is still present in LO 6.3.0.4 (x64).
Comment 7 QA Administrators 2022-08-17 03:33:58 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Lenge 2022-08-17 13:52:06 UTC
(In reply to QA Administrators from comment #7)
> Dear Lenge, [...] QA Team

Re-tested as advised with lastest version 7.3.5.2:
The Bug is still present.