Download it now!
Bug 112534 - Writer ignores numbering from Word Documents(docx)
Summary: Writer ignores numbering from Word Documents(docx)
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.4.1.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: DOCX-Bullet-Number-Outline-Lists
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-09-20 17:58 UTC by Chris
Modified: 2018-05-03 09:40 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Test DOCX created with MSO 2013 (16.58 KB, application/vnd.ms-word.document.12)
2018-05-03 09:40 UTC, Timur
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Chris 2017-09-20 17:58:28 UTC
Description:
A Document which is created in Microsoft Word 2010 and saved as docx has a numbering Style like this: 
0.
 0.1 ... 
 0.2 ...

But when I open the Document in Libre Office Writer the Numbering starts at 1: 1. 
 1.1 
 1.2

I can change the document to reflect the style in Libre Office with the gui, by formating the paragraph:

Paragraph -> Outline and Numbering -> Numbering Style -> WWNum2 -> Edit Style

Then I can set the start of the Numbering to 0.
The opening of the Document doesnt work like expected

Steps to Reproduce:
1.Create a Microsoft Word Document with Word 2010 and a Numbered Structure starting with 0
2. Open the Document in Libre Office Writer and the Numbering is starting at 0 

Actual Results:  
The Numbering is beginning with 1

Expected Results:
The Numbering starts at 0


Reproducible: Always

User Profile Reset: Yes, fresh install no user data ever been saved

Additional Info:
Seems to happen in older Versions of Libre Office Writer (5.2) also


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
Comment 1 Xisco Faulí 2017-09-20 18:53:37 UTC
Thank you for reporting the bug. Please attach a sample document, as this makes it easier for us to verify the bug. 
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to 'UNCONFIRMED' once the requested document is provided.
(Please note that the attachment will be public, remove any sensitive information before attaching it. 
See https://wiki.documentfoundation.org/QA/FAQ#How_can_I_eliminate_confidential_data_from_a_sample_document.3F for help on how to do so.)
Comment 2 QA Administrators 2018-04-04 13:08:43 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 QA Administrators 2018-05-02 15:51:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Timur 2018-05-03 09:40:10 UTC
Created attachment 141861 [details]
Test DOCX created with MSO 2013

I didn't reproduce the problem with this test DOCX created with MSO 2013.