Bug 114119 - Writer: inconsistent application of borders in texts with different styles
Summary: Writer: inconsistent application of borders in texts with different styles
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.2.1.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Borders Paragraph-Borders
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-11-28 15:46 UTC by Paolo Meozzi
Modified: 2020-12-30 18:51 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
This contains a example of the bug. (9.10 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2017-11-28 15:48 UTC, Paolo Meozzi
Details
Bug study for character borders (8.08 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2019-01-06 11:50 UTC, Nicolas FRANCOIS
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Paolo Meozzi 2017-11-28 15:46:31 UTC
Description:
Writer applies the vertical border in the middle of the text when there is a style change

Steps to Reproduce:
1.write a text with different styles. (example: a word in automatic color and a word in red color.
2.select the whole text and "character" item in context menù.
3.Apply the vertical borders

Actual Results:  
On the words: "Hello world" ("Hello" in black color, "world" in red color)
a border between the two words appears

Expected Results:
no border is displayed between the two words (but only at the beginning and end of the text)


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/62.0.3202.89 Safari/537.36 OPR/49.0.2725.47
Comment 1 Paolo Meozzi 2017-11-28 15:48:26 UTC
Created attachment 138043 [details]
This contains a example of the bug.
Comment 2 Dieter 2017-11-29 20:24:05 UTC
I confirm it with

Version: 5.4.2.2 (x64)
Build-ID: 22b09f6418e8c2d508a9eaf86b2399209b0990f4
CPU-Threads: 4; Betriebssystem:Windows 6.19; UI-Render: Standard; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); Calc: group
Comment 3 Nicolas FRANCOIS 2019-01-06 11:46:05 UTC
I confirm the bug in Writer 6.1.4.2 (Debian Stretch backports). One clue : this only happens in a set of characters AT THE BEGINNING OF A LINE. I noticed this in a document my wife started in Writer 5. See an example in the attachment above.

Version: 6.1.4.2
Build ID: 1:6.1.4-1~bpo9+1
Threads CPU : 4; OS : Linux 4.9; UI Render : par défaut; VCL: gtk3; 
Locale : fr-FR (fr_FR.utf8); Calc: group threaded

-- 
Nicolas FRANCOIS
Comment 4 Nicolas FRANCOIS 2019-01-06 11:50:47 UTC
Created attachment 148073 [details]
Bug study for character borders

The bug only occurs for characters at the beginning of a new line.
Comment 5 Dieter 2020-12-30 18:51:31 UTC
WORKSFORME with

Version: 7.0.4.2 (x64)
Build ID: dcf040e67528d9187c66b2379df5ea4407429775
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 19042; UI render: Skia/Raster; VCL: win
Locale: de-DE (de_DE); UI: en-GB
Calc: threaded

One problem remains: There is a little space within the to and bottom border between the two words. But that should be treated as a different bug.