Download it now!
Bug 116669 - Impress slideshow thumbnails should scroll to current slide when started (SHIFT F5)
Summary: Impress slideshow thumbnails should scroll to current slide when started (SHI...
Status: UNCONFIRMED
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
unspecified
Hardware: All All
: medium enhancement
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Presenter-Console
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-03-27 21:49 UTC by joerg.kubitz@gmx.de
Modified: 2019-12-29 17:21 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
example with many slides (11.77 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2018-11-05 20:55 UTC, joerg.kubitz@gmx.de
Details
screenshot (118.92 KB, image/png)
2018-11-05 20:56 UTC, joerg.kubitz@gmx.de
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description joerg.kubitz@gmx.de 2018-03-27 21:49:18 UTC
Description:
Currently pressing SHIFT+F5 starts the slideshow with the slide selected in the editor (good). However the presentator View does not show that slide but the first Slide instead (i.e. scrolled to top)

Steps to Reproduce:
1. load presentation with many slides
2. select last slide in editor
3. Press SHIFT+F5

Actual Results:  
Last slide is shown on presentation screen but not on presentator screen

Expected Results:
Presentator screen scrolls to the first SHOWN slide on start


Reproducible: Always


User Profile Reset: Yes



Additional Info:


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:59.0) Gecko/20100101 Firefox/59.0
Comment 1 Xisco Faulí 2018-04-27 07:31:33 UTC
Thank you for reporting the bug. Please attach a sample document, as this makes it easier for us to verify the bug. 
(Please note that the attachment will be public, remove any sensitive information before attaching it. 
See https://wiki.documentfoundation.org/QA/FAQ#How_can_I_eliminate_confidential_data_from_a_sample_document.3F for help on how to do so.)

I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to 'UNCONFIRMED' once the requested document is provided.
Comment 2 QA Administrators 2018-11-05 16:08:01 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 joerg.kubitz@gmx.de 2018-11-05 20:55:02 UTC
Created attachment 146326 [details]
example with many slides
Comment 4 joerg.kubitz@gmx.de 2018-11-05 20:56:38 UTC
Created attachment 146327 [details]
screenshot

slides and screnshot added
Comment 5 Xisco Faulí 2018-11-08 14:32:24 UTC
Do you still reproduce this problem with LibreOffice 6.1.3.2 from https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ ?
Comment 6 QA Administrators 2019-09-29 03:08:33 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 QA Administrators 2019-10-30 03:37:56 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 dldld 2019-12-29 17:21:04 UTC
Can reproduce on Ubuntu 19.10 in:

Version: 6.3.3.2
Build ID: 1:6.3.3-0ubuntu0.19.10.1
CPU threads: 12; OS: Linux 5.3; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

This request is very similar to bug 76029