Bug 117271 - general input output error in remote files
Summary: general input output error in remote files
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.0.4.1 rc
Hardware: All Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: CMIS
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-04-27 08:05 UTC by mehul
Modified: 2018-06-08 18:37 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
screen shot to illustrate problem (33.83 KB, image/png)
2018-05-23 09:48 UTC, David
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description mehul 2018-04-27 08:05:22 UTC
in ubuntu 16.04 i use libre office-6 installed form  DEBS and i work on  presentation and document i save this all on my google drive with remote file system
and now in 18.04(i erase disk and reinstall it) when i try to add my google drive in remote file system it show me general input-output error and i stuck here i try restart in safe mode re-installation but same problem rise.
so please fix this bug so i can continue my work.
thanks for such super office
Comment 1 Xisco Faulí 2018-04-27 08:30:05 UTC
Could you please explain the steps you're following to add the google drive account ?

I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
'UNCONFIRMED' once the question has been answered
Comment 2 mehul 2018-04-27 08:40:06 UTC
(In reply to Xisco Faulí from comment #1)
> Could you please explain the steps you're following to add the google drive
> account ?
> 
> I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
> 'UNCONFIRMED' once the question has been answered

step)
1) first open LibreOffice writer
2) from file menu open remote
3) add service select google drive add Gmail address and password
               enter 6 digit pin and also add a master password
4) opening is in progress and show  error box, written (general input/output error)
Comment 3 mehul 2018-04-27 13:14:33 UTC
I find a solution but it is not perfect, and it indicates that there is a bug in the remote server.
I again install libre-6 from DEBS and remote server is work as usual 
so plz fix this so I can able to use inbuilt office
Comment 4 David 2018-05-23 09:48:33 UTC
Created attachment 142244 [details]
screen shot to illustrate problem

I get this same problem. I try to add:

    File > Open Remote > Add service : Google Drive ... [input user/pass] ... 

and get "General input/output error." popup, and no files listed. Google sends me an alert that I've had a new login, so it seems the connection is made.

I'm also on Ubuntu 18.04, using LibO Version: 6.0.3.2
Build ID: 1:6.0.3-0ubuntu1
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: en-GB (en_GB.UTF-8)
Comment 5 Buovjaga 2018-06-08 13:29:46 UTC
(In reply to mehul from comment #3)
> I find a solution but it is not perfect, and it indicates that there is a
> bug in the remote server.
> I again install libre-6 from DEBS and remote server is work as usual 
> so plz fix this so I can able to use inbuilt office

David: could you try the same, installing from the DEBs? https://wiki.documentfoundation.org/Documentation/Install/Linux#Terminal-Based_Install

It seems this should be reported to Ubuntu.
Comment 6 David 2018-06-08 15:17:01 UTC
(In reply to Buovjaga from comment #5)
> 
> David: could you try the same, installing from the DEBs?
> https://wiki.documentfoundation.org/Documentation/Install/Linux#Terminal-
> Based_Install
> 
> It seems this should be reported to Ubuntu.

I just tried this again in response to seeing this comment -- and before the aggro of an install from DEBs (actually, with GDebi installer, not so much of a pain, I suppose).

But it works today. I checked version, thinking something must have updated, but it's the same OS, and the same LibO version. So whatever it might be, opening a file remotely from Google Drive now (well, today!) is working.
Comment 7 Buovjaga 2018-06-08 15:33:06 UTC
Ok, great. If mehul still has trouble with Ubuntu's version, they can report to Launchpad. Closing.
Comment 8 mehul 2018-06-08 18:37:22 UTC
I check it with default installed Libre office, and it work! Now i am able to ise same remote server in both.
As mention by David something must have update in new version
And thanks.