Bug Hunting Session
Bug 117486 - Preview image of videos not shown if path to video contains a space (works on Windows)
Summary: Preview image of videos not shown if path to video contains a space (works on...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.0.1.1 release
Hardware: All Linux (All)
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Media
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-05-07 16:38 UTC by hellocatfood
Modified: 2019-03-16 10:17 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description hellocatfood 2018-05-07 16:38:28 UTC
Steps to reproduce

1. Create a folder a call it "presentation_test"
2. Create an odp and save it in that folder
3. Find a video, place it in the folder and then drag it into the presentation
4. Save and then reopen the odp. The preview imgae of the video should appear
5. Rename the folder to "presentation test" (replace the underscore with a space)
6. Reopen the odp. The preview of the video won't appear (replaced with grey question mark) but will still play in the presentation.

I'm using Libre Office 6 on Ubuntu 18.04
Comment 1 Buovjaga 2018-06-07 18:35:50 UTC
Repro on Linux, but not on Windows.

Version: 6.2.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 288878045e54651ffe96e5faa879ab3bbabf9510
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2018-06-04_23:12:13
Locale: fi-FI (fi_FI); Calc: group threaded

Arch Linux 64-bit
Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: 67aaa98600269e6b8fa631146c3649a261369471
CPU threads: 8; OS: Linux 4.16; UI render: default; VCL: kde4; 
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); Calc: group threaded
Built on June 7th 2018
Comment 2 Buovjaga 2018-07-12 13:30:54 UTC
One manifestation of the problem (not quoting paths): when I was testing another bug, it had a file 'billy elliot.mpeg'. When I inserted it to Impress, I got this in the terminal:

'No src-element named "elliot" - omitting link'