Download it now!
Bug 118087 - FILEOPEN SVG with greyscale filter opens with colors
Summary: FILEOPEN SVG with greyscale filter opens with colors
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: filters and storage (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:svg
Depends on:
Blocks: SVG-Import
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-06-10 00:08 UTC by Aron Budea
Modified: 2019-06-11 03:01 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Very simple greyscale SVG (2.05 KB, image/svg+xml)
2018-06-10 00:08 UTC, Aron Budea
Details
Screenshot in Writer (37.56 KB, image/png)
2018-06-10 00:13 UTC, Aron Budea
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Aron Budea 2018-06-10 00:08:19 UTC
Created attachment 142631 [details]
Very simple greyscale SVG

The attached SVG was created in Impress, a blue box was added to the canvas, and the image was converted to greyscale using greyscale filter.

In LO the image is imported as blue, but in browsers it appears ~black.

Observed using LO 6.1 beta1 & 3.3.0 / Windows 7.
Comment 1 Aron Budea 2018-06-10 00:13:29 UTC
Created attachment 142632 [details]
Screenshot in Writer
Comment 2 MM 2018-06-10 09:52:18 UTC
Confirmed on ubuntu 16.04 x64 with Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: c4c56de1b0e62ec866b519b2b24c5e805f0a86d3
CPU threads: 2; OS: Linux 4.4; UI render: default; VCL: gtk2; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2018-06-09_00:23:35
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: threaded

Strangely the preview image *is* showing the correct color.
Comment 3 Jean-Baptiste Faure 2018-06-10 10:30:17 UTC
Confirmed in LibreOffice 6.1.0.0.beta1+ and master under Ubuntu 16.04 x86-64.

Best regards. JBF
Comment 4 QA Administrators 2019-06-11 03:01:15 UTC
Dear Aron Budea,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug