Bug 118589 - [NEWHELP] Editing: F1 key does nothing directly after the user previews a transition
Summary: [NEWHELP] Editing: F1 key does nothing directly after the user previews a tra...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.1.0.1 rc
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: New-Help
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-07-06 16:44 UTC by Drew Jensen
Modified: 2019-07-07 03:40 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Drew Jensen 2018-07-06 16:44:46 UTC
Description:
Checked with Ubuntu 18.04 (64bit) build:
Version: 6.1.0.1
Build ID: 378e26bd4f22a135cef5fa17afd5d4171d8da21a
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk2; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group threaded

Steps to Reproduce:
1. Open or create an Impress file.
2. Select a page in the Impress file.
3. Select the Transition section in the Side bar
4. Double Click on a transition (I choose Fine Dissolve) in the side bar.
5. The transition previews
6. Enter F1

Actual Results:
Nothing happens

Expected Results:
The help system would open a page about transitions.


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Comment 1 Drew Jensen 2018-07-06 17:13:05 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 109135 ***
Comment 2 V Stuart Foote 2018-07-06 21:26:58 UTC
confirmed on Windows 10 Ent 64-bit en-US with
Version: 6.1.0.1 (x64)
Build ID: 378e26bd4f22a135cef5fa17afd5d4171d8da21a
CPU threads: 8; OS: Windows 10.0; UI render: GL; 
Locale: en-US (en_US); Calc: CL

With a transition selected, the F1 Help request does not launch. Cursor positioned elsewhere in the Sidebar content panels does trigger, but just the generic IMPRESS module help.

Not a duplicate of bug 109135 -- bcz with an /a admin install of
Version: 5.4.4.2 (x64)
Build ID: 2524958677847fb3bb44820e40380acbe820f960
CPU threads: 8; OS: Windows 6.19; UI render: GL; 
Locale: en-US (en_US); Calc: group

without local help installed, an F1 while on a slide transition in the Sidebar content panel does respond--returning:

https://help.libreoffice.org/simpress/modules/simpress/ui/slidetransitionspanel/transitions_icons?Language=en-US&System=WIN&Version=5.4
Comment 3 QA Administrators 2019-07-07 03:40:20 UTC
Dear Drew Jensen,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug