Bug 118686 - open mailed file with calc does not open
Summary: open mailed file with calc does not open
Status: NEEDINFO
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.2.0.0.alpha0+
Hardware: All Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2018-07-11 09:29 UTC by Elmar
Modified: 2018-07-11 11:26 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Elmar 2018-07-11 09:29:04 UTC
Description:
When I open an xls directly from an email message the first time, LO hangs.
Check task manager and there are three soffice.bin processes.
End them one by one - the third one shows 0 memory used, ends auto when I end second one.
Then open the xls again (directly from email) 
Works fine.


Steps to Reproduce:
1. open file in email 
2. hangs
3.

Actual Results:
as described

Expected Results:
should open.
After killing process(es) works fine from then on

Seems that only happens the first time use LO after reboot


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
[Information automatically included from LibreOffice]
Locale: en-US
Module: SpreadsheetDocument
[Information guessed from browser]
OS: Linux (All)
OS is 64bit: yes
Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: d27e4007c697f5eb78181181a0ddcd663ac265b2
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk2; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2018-07-10_03:22:30
Locale: en-GB (en_ZA.UTF-8); Calc: group threaded

same problem in the 8Jul version
will try with older version after have opportunity to reboot
Comment 1 Elmar 2018-07-11 09:49:17 UTC
reinstalled 
Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: eb678c01d35a485b9f79009c126e296d9e811d36
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk2; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2018-06-20_23:31:04

did not have the same problem after reboot.
Comment 2 Xisco Faulí 2018-07-11 11:26:16 UTC
Hello Elmar,
Since you uses gtk3, i'm wondering if it's related to bug 118661 ??
Could you please try with a newer daily build ?