Bug 121124 - Mail Merge Still Does Not Work in V6
Summary: Mail Merge Still Does Not Work in V6
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.1.3.2 release
Hardware: Other Mac OS X (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: possibleRegression
Depends on:
Blocks: Mail-Merge
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-11-02 11:25 UTC by Julian Jackson
Modified: 2019-09-02 09:35 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Julian Jackson 2018-11-02 11:25:34 UTC
Description:
The  mail merge bug which has been reported numerous times over the past couple of years still does not work. When you reach the final stages of sending mails, the error message says that mails are not sent. 6.0.6.2 (x64)

Steps to Reproduce:
1. Use Mail merge wizard or new MM toolbar
2. Create document and spreadsheet address file to merge
3. Fiddle with layout
4. On MM toolbar choose Send  emails
5. Message tells you that LO has connected with mailserver successfully but mails were not sent

Actual Results:
mails not sent.

Expected Results:
It should have sent emails (as a test) to my own various email addresses


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
This is a bug that has been documented time and time again. It still isn't fixed.
Comment 1 Marina Latini (SUSE) 2018-11-02 11:35:15 UTC
Hello, 

Did you already try to check the connection parameters under:
Tools -> options -> LibreOffice Writer -> Mail merge e-mail

Are you using a direct connection to internet or are you behind a proxy?
Comment 2 Julian Jackson 2018-11-02 11:41:43 UTC
>Did you already try to check the connection parameters under:
Tools -> options -> LibreOffice Writer -> Mail merge e-mail

yes, about 10 times over the last few days I also tried different mail ports.  Every time it said that the mail connection was successful but sending mail failed.

I am using a direct connection
Comment 3 Dieter 2018-11-02 14:06:08 UTC
(In reply to Julian Jackson from comment #0)
> Description:
> The  mail merge bug which has been reported numerous times over the past
> couple of years still does not work.

What bug reports do you think of?
Comment 4 Oliver Brinzing 2018-11-02 14:38:44 UTC
i can not confirm this with

Version: 6.1.3.1 (x64)
Build-ID: a9670562c26181ec3afbe381c9ff499ae88c98b7
CPU-Threads: 4; BS: Windows 10.0; UI-Render: Standard; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); Calc: 

just created a database and used mail merge wizard to create emails.
all emails were send sucessfully.

btw: i noticed a security issue, registrymodifcation.xcu saved password:

<item oor:path="/org.openoffice.Office.Writer/MailMergeWizard">
    <prop oor:name="MailPassword" oor:op="fuse">
	 <value>MyPassword</value>
    </prop>
</item>
Comment 5 Oliver Brinzing 2018-11-02 14:40:58 UTC
> i noticed a security issue, registrymodifcation.xcu saved password:

this is issue:
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=96672
Comment 6 Beck Greene 2018-11-15 02:00:03 UTC
Confirm email mail merge fails 6.1.1.2 on Mac 
Build ID: 5d19a1bfa650b796764388cd8b33a5af1f5baa1b
CPU threads: 4; OS: Mac OS X 10.13.6; UI render: default; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group threaded

LO Preferences Writer Mail Merge E-mail
Test Settings - Successful
port 587 SSL on

Progress Window - Sending E-mail Messages
Connection Status
The connection to the outgoing mail server has been established
Transfer Status
0 of 0 e-mails sent
E-mails not sent 0
Details 

No Entries
Comment 7 Beck Greene 2018-11-15 02:52:12 UTC
Mail Merge E-mail works as expected.

Version 6.0.7.3
Version: 6.0.7.3
Build ID: dc89aa7a9eabfd848af146d5086077aeed2ae4a5
CPU threads: 4; OS: Mac OS X 10.13.6; UI render: default; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group
Comment 8 Xisco Faulí 2018-11-15 12:34:53 UTC
Dear Julian Jackson,
Could you please try with LibreOffice 6.0.7.3 from https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ ?
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the latest version.
Comment 9 Beck Greene 2018-11-15 17:09:07 UTC
Mail Merge E-mail fails for version 6.1.3.2 on Mac
The processing documents progress window is different than in 6.0.7.3
6.0.7 shows a count as documents are processed before sending.
6.1.2 and 6.1.3 do not display the document count.

Mail send progress window (as detailed in my previous entry) does not progress beyond the initial 
0 emails sent
emails not sent 0

Version: 6.1.3.2
Build ID: 86daf60bf00efa86ad547e59e09d6bb77c699acb
CPU threads: 4; OS: Mac OS X 10.13.6; UI render: default; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group threaded

6.0.7.3 is the latest version that functions correctly.
Comment 10 QA Administrators 2019-07-30 03:18:34 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 QA Administrators 2019-09-02 09:35:17 UTC
Dear Julian Jackson,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-FollowUp