Download it now!
Bug 121366 - Export to PDF creates non-functional hyperlinks when used in frame attached to header/footer
Summary: Export to PDF creates non-functional hyperlinks when used in frame attached t...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Printing and PDF export (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.4.0.3 release
Hardware: All Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: bibisected, filter:pdf, regression
Depends on:
Blocks: PDF-Export Hyperlink
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-11-12 09:47 UTC by Alexander Graf
Modified: 2019-12-18 20:33 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
odt file showing the bug (8.45 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2018-11-12 09:53 UTC, Alexander Graf
Details
pdf export showing the bug (12.69 KB, application/pdf)
2018-11-12 09:53 UTC, Alexander Graf
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Alexander Graf 2018-11-12 09:47:07 UTC
Description:
Hyperlinks in exported PDF are only click-able on one page of a multi-page document, if the links are contained in a frame attached to the page-header or footer.

Steps to Reproduce:
1. create footer
2. create some pages
3. add frame to footer
4. write some text in the frame and create a hyperlink
5. export to pdf

Actual Results:
The hyperlink is only click-able on one page of the exported PDF

Expected Results:
It should be click-able on all pages


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Version: 6.1.3.2 (x64)
Build-ID: 86daf60bf00efa86ad547e59e09d6bb77c699acb
Comment 1 Alexander Graf 2018-11-12 09:53:20 UTC
Created attachment 146557 [details]
odt file showing the bug
Comment 2 Alexander Graf 2018-11-12 09:53:42 UTC
Created attachment 146558 [details]
pdf export showing the bug
Comment 3 Oliver Brinzing 2018-11-12 18:40:17 UTC
i can confirm this issue with 

Version: 5.4.7.2
Build-ID: c838ef25c16710f8838b1faec480ebba495259d0
CPU-Threads: 4; BS: Windows 6.2; UI-Render: Standard; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); Calc: single
Comment 4 Oliver Brinzing 2018-11-12 18:43:32 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2019-12-10 04:05:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Oliver Brinzing 2019-12-10 17:53:26 UTC
reproducible with:

Version: 6.4.0.0.beta1 (x64)
Build-ID: 4d7e5b0c40ed843384704eca3ce21981d4e98920
CPU-Threads: 4; BS: Windows 10.0 Build 18363; UI-Render: Standard; VCL: win; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); UI-Sprache: de-DE
Calc: 

and

Version: 6.5.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 00262b08984fb2fb91b760d588851bd47ae4d3ac
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 18363; UI render: default; VCL: win; 
Locale: de-DE (de_DE); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 7 Timur 2019-12-10 18:58:01 UTC
No repro 4.2 and repro 4.4. Regression in 4.3 or 4.4.

(In reply to Oliver Brinzing from comment #4)
> but i can not confirm this issue with AOO 4.1.5
AOO is not relevant, please don't use it for test. You need to use OO 3.3 for a check if issue is inherited. If reproduced, you mark Inherited. If not, you search where regression started. And you know, since you do bibisect, that it's better that version is precise. I hope you can make it here.
Comment 8 Xisco Faulí 2019-12-11 16:09:35 UTC
I can't reproduce it in

Version: 6.4.0.0.alpha1+
Build ID: 9bc848cf0d301aa57eabcffa101a1cf87bad6470
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ca-ES (ca_ES.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

it seems to be WIN only
Comment 9 raal 2019-12-18 17:08:39 UTC
bisected to this range
http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/core/log/?qt=range&q=738fb2ad77e5a1a4d6e2dc540886a17f4527e4db..3d16e8593ac1e9d90f0a033732766907476822f9
bibisect-win32-44

@Luboš, can you look if it's related to your commit? Thank you
Comment 10 Alexander Graf 2019-12-18 20:23:59 UTC
I can't reproduce it in 6.4.0.0.beta1 nor 6.3.3.2 when creating a new document as described in my first post. 
But the bug is present when opening and exporting the odt I've attached on 2018-11-12.

Version: 6.4.0.0.beta1
Build ID: 4d7e5b0c40ed843384704eca3ce21981d4e98920
CPU threads: 4; OS: Mac OS X 10.14.6; UI render: default; VCL: osx; 
Locale: de-DE (de_DE.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

Version: 6.3.3.2
Build-ID: a64200df03143b798afd1ec74a12ab50359878ed
CPU-Threads: 4; BS: Mac OS X 10.14.6; UI-Render: GL; VCL: osx; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE.UTF-8); UI-Sprache: de-DE
Calc: threaded

Alex
Comment 11 Alexander Graf 2019-12-18 20:33:54 UTC
(In reply to Alexander Graf from comment #10)
> I can't reproduce it in 6.4.0.0.beta1 nor 6.3.3.2 when creating a new
> document as described in my first post. 

I'm sorry - acted too quick. I _can_ reproduce it in the versions mentioned
above. I didn't read my description very thorough.

When creating the pdf like described below, only one link is clickable.

- File -> New -> Text document
- Format -> Page Style -> Footer -> Footer on
- OK
- In footer: Insert -> Frame
- OK
- In frame: Insert -> Hyperlink: https://bugs.documentfoundation.org/
- OK
- In Page: add some text on at least two pages
- File -> Export directly as PDF

Alex