Bug 121474 - Hyphenation for Indonesian Language is not working
Summary: Hyphenation for Indonesian Language is not working
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Linguistic (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.1.3.2 release
Hardware: x86 (IA32) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Hyphenation
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-11-17 07:56 UTC by M. S. Rosyidi
Modified: 2019-12-19 03:31 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description M. S. Rosyidi 2018-11-17 07:56:46 UTC
Hyphenation for Indonesian language is not working even the Indonesian Dictionary was installed
Comment 1 Roman Kuznetsov 2018-11-17 14:39:17 UTC
Rizal, can you check it, please?
Comment 2 M. S. Rosyidi 2018-11-18 01:48:10 UTC
I have chosen the Indonesian Dictionary to be installed during the installation of LibreOffice 6.1.3.

I have created the document and set the default style as below:

1. set the language for Western Text Font as Indonesia
2. set the alignment to Justified
3. set the Hyhenation to Automatically

I Write some texts in Indonesian but I found the hyphenation is not working as expected.

After saving and closing the document, I check the directory of the dictionary in C:\Program Files\LibreOffice\share\extensions\dict-id and open the dictionaries.xcu. In the dictionaries.xcu there is a calling to hyph_id_ID.dic file (line 18) but the called file is missing from C:\Program Files\LibreOffice\share\extensions\dict-id.

I copy the hyph_id_ID.dic file from an extension named Kamus Bahasa Indonesia Version 2.0 by Benitius Brevoort (https://extensions.libreoffice.org/extensions/indonesian-dictionary-kamus-indonesia-by-benitius) to the directory and open the document again and the hyphenation is working as expected.
Comment 3 Xisco Faulí 2019-05-21 11:02:47 UTC
Hello M. S. Rosyidi,
A new major release of LibreOffice is available since this bug was reported.
Could you please try to reproduce it with the latest version of LibreOffice
from https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ ?
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the latest version.
Comment 4 QA Administrators 2019-11-18 03:28:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2019-12-19 03:31:55 UTC
Dear M. S. Rosyidi,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-FollowUp