Bug Hunting Session
Bug 121646 - Animating Slide Transitions Rendering Issues with LibreOffice 6.2 Beta1
Summary: Animating Slide Transitions Rendering Issues with LibreOffice 6.2 Beta1
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.2.0.0.beta1+
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Slide-Transitions
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-11-22 23:58 UTC by ammine007
Modified: 2019-09-02 09:33 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Impress Animatiing Slide Transitions issues (27.55 MB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2018-11-22 23:58 UTC, ammine007
Details
Hardware Acceleration and AntiAliasing both of them are used (773.14 KB, image/png)
2018-11-23 13:34 UTC, ammine007
Details
The Same options used with LibreOffice6.1.3 that are working correctly on the same hardware (141.57 KB, image/png)
2018-11-23 13:37 UTC, ammine007
Details
My Graphics Card used on GNU/Linux Debian 9 64bits (80.46 KB, image/png)
2018-11-23 13:47 UTC, ammine007
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description ammine007 2018-11-22 23:58:17 UTC
Created attachment 146927 [details]
Impress Animatiing Slide Transitions issues

I've created an Album Photo with Captions on LibreOffice 6.2 Beta1; And the porblem seen, is that almost all of slide transitions have got issues while played. But Play correctly in LibreOffice 6.1.3

You will find attached the odp Impress problematic file, and here is a video link of the issue: 
**
** https://youtu.be/TwvQPRBJqPE
**
Problem of Animating Slide Transitions with LibreOffice Impress 6.2 Beta1 release. Most of the Impress Slide Transitions are not played correctly, one can clearly see residues from the past slide.

1 -- When screen recording with a software, the slides are animated almost without any noticed problem in LibreOffice 6.2 beta1.

2-- When recording my laptop screen with my smartphone, the issues are clear and annoying when played with LibreOffice 6.2 beta1.

3-- If there is an issue animating a Slide transition, when starting from the current slide, the animation is played without problems, in LibreOffice Impress 6.2 Beta1.

4- Using LibreOffice 6.1.3, animating slide transitions goes smooth,and almost without any noticeable issue, in both cases using a screencast software or recording via smartphone camera.


Here are the animations that are problematic:

Cube
Tiles
Fall
Turn Down
Iris
Turn Around
Static
3D Venetian
Rochade
Ripple
Vortex
Fine Dissolve
News FLash
HoneyComb
Glitter
Comment 1 Xisco Faulí 2018-11-23 11:26:05 UTC
I can't reproduce it in

Version: 6.2.0.0.beta1+
Build ID: a5bb6a0406d0018d1df279b925c80b392d9db277
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ca-ES (ca_ES.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

Does it work correctly if you disable OpenGl ? -> https://wiki.documentfoundation.org/OpenGL
Comment 2 Regina Henschel 2018-11-23 12:14:38 UTC
It is likely dependent on the graphic card and on whether OpenGL is used or not.

@ammine007: Please provide information about your graphic card and whether OpenGL antialiasing and/or hardware acceleration is enabled.
Comment 3 ammine007 2018-11-23 13:32:32 UTC
Please find attached my config of Hardware acceleration
Comment 4 ammine007 2018-11-23 13:34:46 UTC
Created attachment 146978 [details]
Hardware Acceleration and AntiAliasing both of them are used
Comment 5 ammine007 2018-11-23 13:37:25 UTC
Created attachment 146979 [details]
The Same options used with LibreOffice6.1.3 that are working correctly on the same hardware
Comment 6 ammine007 2018-11-23 13:47:01 UTC
Created attachment 146980 [details]
My Graphics Card used on GNU/Linux Debian 9 64bits
Comment 7 Roman Kuznetsov 2018-12-21 22:05:24 UTC
I have Xubuntu 17.10 64 bit

CPU:       Dual core Intel Core i3-2330M (-HT-MCP-) speed/max: 798/2200 MHz
Graphics:  Card-1: Intel 2nd Generation Core Integrated Graphics Controller
           Card-2: NVIDIA GF119M [GeForce GT 520MX]

Version: 6.2.0.1
Build ID: 0412ee99e862f384c1106d0841a950c4cfaa9df1
CPU threads: 4; OS: Linux 4.13; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

Both checkboxes for Graphics Output are enabled.

I got some freeze (4-5 sec) only for Vortex effect.
All another slide transition works very fine.
Comment 8 Xisco Faulí 2019-01-22 16:33:19 UTC
Hello ammine007,
Could you please try to reproduce it with LibreOffice 6.2.0.2 from
https://wiki.documentfoundation.org/QA/GetInvolved#Test_Pre-releases ?
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the latest version.
Comment 9 QA Administrators 2019-07-22 02:45:24 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 QA Administrators 2019-09-02 09:32:58 UTC
Dear ammine007,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-FollowUp