Bug 121732 - Disappearing gallery pictures if impress presentation is moved to another directory on Mac OS
Summary: Disappearing gallery pictures if impress presentation is moved to another dir...
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.1.3.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Mac OS X (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2018-11-27 10:15 UTC by Werner Gothein
Modified: 2019-08-19 07:06 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Werner Gothein 2018-11-27 10:15:33 UTC
Description:
In my impress presentation I inserted symbols / pictures from the gallery.
If I move the presentation odd file to another directory the pictures are gone instead there is a text which indicates a non existing path to a png file, e.g.:
file:///Users/Application/LibreOffice.app/Contents/Resources/gallery/People/BusnessPerson-Male4.png 


Steps to Reproduce:
1. Insert a person picture from gallery into your presentation
2. Save as foobar.odp and move to a sub directory
3. Open moved file

Actual Results:
Text in stead of pictures / symbols are presented

Expected Results:
pictures / symbols should be seen


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Perhaps it does not happen for every symbol but I experienced it with category People. Perhaps there is a work around by defining a path somewhere, but I couldn't find relevant information by searching for the profile.
Comment 1 Alex Thurgood 2019-01-17 09:56:26 UTC
Similar to bug 54037
Comment 2 Alex Thurgood 2019-01-17 10:00:35 UTC
See also the enhancement request in bug 79205 - is that what you are looking for ?
Comment 3 QA Administrators 2019-07-17 02:49:37 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 QA Administrators 2019-08-19 07:06:00 UTC
Dear Werner Gothein,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-FollowUp