Bug 122251 - FILEOPEN hybrid PDF not recognised when opened from CIFS share
Summary: FILEOPEN hybrid PDF not recognised when opened from CIFS share
Status: NEEDINFO
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: filters and storage (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.1.3.2 release
Hardware: All Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Network
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-12-21 11:57 UTC by Lionel Elie Mamane
Modified: 2019-07-31 11:38 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
hybrid PDF - Calc (19.89 KB, application/pdf)
2019-01-21 14:45 UTC, Lionel Elie Mamane
Details
hybrid PDF - Writer (20.80 KB, application/pdf)
2019-01-21 14:45 UTC, Lionel Elie Mamane
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Lionel Elie Mamane 2018-12-21 11:57:46 UTC
Description:
A hybrid PDF containing an OpenDocument Text or Spreadsheet embedded opens as a regular PDF (in Draw) when opened from a CIFS share mounted from a Microsoft Windows Server on a GNU/Linux machine.
The exact same file, byte for byte, opens correctly in Writer or Calc, respectively, when opened from a local filesystem (ext4).

Steps to Reproduce:
1. Open hybrid PDF


Actual Results:
Opens in Draw as a normal PDF

Expected Results:
Opens in the LibreOffice component appropriate for the kind of OpenDocument embedded in the PDF.


Reproducible: Always


User Profile Reset: No


OpenGL enabled: Yes

Additional Info:
Debian GNU/Linux
kernel 4.9.0-8-amd64 #1 SMP Debian 4.9.130-2 (2018-10-27) x86_64 GNU/Linux
CIFS mount options: rw,relatime,vers=2.1,sec=ntlmssp,cache=strict,username=USERNAME,domain=DOMAIN,uid=UID,forceuid,gid=GID,forcegid,addr=IPV4ADDRESS,file_mode=0600,dir_mode=0700,nounix,serverino,mapposix,rsize=1048576,wsize=1048576,echo_interval=60,actimeo=1,user=USERNAME

Version: 6.1.3.2
Build ID: 1:6.1.3-1
CPU threads: 8; OS: Linux 4.9; UI render: default; VCL: gtk3; 

Dunno if OpenGL is enabled, there is no such checkbox in tools/options/libreoffice/view. The "use hardware rendering" checkbox is checked. Probably not relevant to current bug, but the bug report wizard asks...
$ glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD PITCAIRN (DRM 2.49.0 / 4.9.0-8-amd64, LLVM 3.9.1)
OpenGL core profile version string: 4.3 (Core Profile) Mesa 13.0.6
OpenGL core profile shading language version string: 4.30
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 3.0 Mesa 13.0.6
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL context flags: (none)
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.1 Mesa 13.0.6
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.10
OpenGL ES profile extensions:
Comment 1 Xisco Faulí 2019-01-21 14:26:53 UTC
Thank you for reporting the bug. Please attach a sample document, as this makes it easier for us to verify the bug. 
(Please note that the attachment will be public, remove any sensitive information before attaching it. 
See https://wiki.documentfoundation.org/QA/FAQ#How_can_I_eliminate_confidential_data_from_a_sample_document.3F for help on how to do so.)

I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to 'UNCONFIRMED' once the requested document is provided.
Comment 2 Lionel Elie Mamane 2019-01-21 14:45:21 UTC
Created attachment 148477 [details]
hybrid PDF - Calc
Comment 3 Lionel Elie Mamane 2019-01-21 14:45:42 UTC
Created attachment 148478 [details]
hybrid PDF - Writer
Comment 4 Lionel Elie Mamane 2019-01-21 14:47:11 UTC
Hybrid PDFs provided. Created from empty documents. (So. yes, they show blank pages in a PDF viewer, that's normal.)
Comment 5 Xisco Faulí 2019-07-31 11:38:44 UTC
Hi Lionel,
A new major release of LibreOffice is available since this bug was reported.
Could you please try to reproduce it with the latest version of LibreOffice
from https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ ?
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the latest version.