Bug 128415 - Incorrect table border when last row flows to second page
Summary: Incorrect table border when last row flows to second page
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Table-Borders
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2019-10-27 15:18 UTC by Joe
Modified: 2020-05-10 13:11 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Example document (9.51 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2019-10-27 15:19 UTC, Joe
Details
Screenshots (23.11 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2019-10-27 15:21 UTC, Joe
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Joe 2019-10-27 15:18:56 UTC
Description:
When the last row of a table flows onto the top of the next page, its top border will reflect the format of the table's bottom border, rather than the table's inner horizontal border.

This only happens when a single row is moved to the next page -- if two rows are displayed, then everything is correct.

If I manually set the format of the row's top border, it displays correctly.

Steps to Reproduce:
1. In a new document, create a table with 2 columns and five rows (actual number is irrelevant, as long as there's more than two rows).
2. Format the table so that the top, bottom, and inner horizontal borders are visibly different (ex. top border thick red, bottom border thick purple, inner horizontal border thin grey)
3. Add line feeds above the table so that the last table row moves to the top of the second page

Actual Results:
The top border of the last row in the table uses the table's bottom border format.

Expected Results:
The top border of the last row in the table should use the table's inner horizontal border format


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Version: 6.2.5.2 (x64)
Build ID: 1ec314fa52f458adc18c4f025c545a4e8b22c159
CPU threads: 8; OS: Windows 10.0; UI render: default; VCL: win; 
Locale: en-US (en_US); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 1 Joe 2019-10-27 15:19:52 UTC
Created attachment 155343 [details]
Example document
Comment 2 Joe 2019-10-27 15:21:02 UTC
Created attachment 155344 [details]
Screenshots
Comment 3 IM 2019-10-28 17:34:30 UTC
Thank you for reporting the bug. I can confirm that the bug is present in:

Version: 6.3.2.2 (x64)
Build ID: 98b30e735bda24bc04ab42594c85f7fd8be07b9c
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; VCL: win; 
Locale: pl-PL (pl_PL); UI-Language: en-US
Calc: threaded

Version: 6.4.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 460908269972fd1f89312a1e62897ed1503e9e98
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2019-09-30_09:18:03
Locale: pl-PL (pl_PL); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 4 Xisco Faulí 2019-11-11 16:54:16 UTC
Also reproduced in

Version 4.1.0.0.alpha0+ (Build ID: efca6f15609322f62a35619619a6d5fe5c9bd5a)

and

LibreOffice 3.3.0 
OOO330m19 (Build:6)
tag libreoffice-3.3.0.4