Download it now!
Bug 130972 - FILESAVE "Edit filter settings" grayed out / not accessible in "Save as" dialog of both Calc and Writer
Summary: FILESAVE "Edit filter settings" grayed out / not accessible in "Save as" dial...
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.2.0.3 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: bibisectRequest, regression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2020-02-27 04:38 UTC by Y
Modified: 2021-01-06 03:59 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Y 2020-02-27 04:38:20 UTC
Description:
trying to save with different encoding than UTF-8.  Solution proposed on the web are to Save as... and to set filter in Edit filter settings, but Edit filter settings is not accessible, neither in Writer nor in Calc.

Bug 72187 (very old, with similar symptom) has recently seen a comment from a user saying that removing libreoffice-kde5 package fixed the problem.  I am using Xubuntu and there is no libreoffice-kde5 package in my system, yet the problem is the same.  As requested in Bug 72187, I open a new report for this.

Tangential to this: how do I set which encoding to use when opening/saving Office documents?  Thanks. 

Steps to Reproduce:
1. create a document from scratch
2. Save as...
3. Try to click on Edit filter settings

Actual Results:
Nothing

Expected Results:
some sort of setting?


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
show a dialog?
Comment 1 Robert Großkopf 2020-02-27 19:23:32 UTC
Could confirm "Edit filter settings" is greyed out in LO 6.3.4.2. It is also greyed out in LO 6.2.0.3, but you could chose this filter-settings in LO 6.1.5.2. So it's a regression.

Tested with OpenSUSE 15.1 64bit rpm Linux

I have set the version to the first the bug appears: LO 6.2.0.3
I have set the component to LibreOffice. Base, which had been chosen before, is the database-component. This bug has nothing to do with databases.
Comment 2 Aron Budea 2020-04-04 14:49:02 UTC
Not sure what the supposed bug is here.
In Calc when choosing CSV format, "Edit filter settings" is enabled, and when checked, the additional dialog comes up where text encoding can be chosen.
In Writer saving in "Text - Choose Encoding" format brings up a dialog to choose encoding regardless whether "Edit filter settings" is checked.

What else would be the expectation?
Comment 3 Buovjaga 2020-06-08 19:34:07 UTC
(In reply to Aron Budea from comment #2)
> Not sure what the supposed bug is here.
> In Calc when choosing CSV format, "Edit filter settings" is enabled, and
> when checked, the additional dialog comes up where text encoding can be
> chosen.
> In Writer saving in "Text - Choose Encoding" format brings up a dialog to
> choose encoding regardless whether "Edit filter settings" is checked.
> 
> What else would be the expectation?

Y: we need you to reply.
Comment 4 QA Administrators 2020-12-06 04:03:12 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2021-01-06 03:59:39 UTC
Dear Y,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-FollowUp