Bug 135982 - Deleting text with backspace slows down heavily
Summary: Deleting text with backspace slows down heavily
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.4.0.3 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2020-08-21 09:43 UTC by Telesto
Modified: 2021-07-27 01:31 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Example file (56.43 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2020-08-21 09:43 UTC, Telesto
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Telesto 2020-08-21 09:43:10 UTC
Description:
Deleting text with backspace slows down heavily

Steps to Reproduce:
1. Open the attached file
2. Open a process monitoring tool
3. Place cursor at the end of the line of text
4. Press and hold backspace (notice slowdown on the first line) 

Actual Results:
CPU hammering & slowdown

Expected Results:
Not so


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Found in
7.1

6.4

not in
Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: 401cba4c20fbc930f034168872642428d7459218
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: default; 
Locale: nl-NL (nl_NL); Calc: CL
Comment 1 Telesto 2020-08-21 09:43:26 UTC
Created attachment 164527 [details]
Example file
Comment 2 m.a.riosv 2020-08-21 14:39:52 UTC
I see an increased use of cpu, but response in LibreOffice it's fine for me.

Maybe in relation with the frame containing the flow-char image(2 objects) it's wrapped to 'Optimal page wrap'
Comment 3 Buovjaga 2021-07-26 17:01:34 UTC
Nothing weird seen with perf. I don't see any frames or objects, though.

NixOS
Version: 7.3.0.0.alpha0+ / LibreOffice Community
Build ID: 67e47070a7580a17804adce812cc2f98bfe7b51f
CPU threads: 16; OS: Linux 5.13; UI render: default; VCL: x11
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); UI: en-US
Calc: threaded
Comment 4 Telesto 2021-07-27 01:31:21 UTC
(In reply to Buovjaga from comment #3)
> Nothing weird seen with perf. I don't see any frames or objects, though.
> 
> NixOS
> Version: 7.3.0.0.alpha0+ / LibreOffice Community
> Build ID: 67e47070a7580a17804adce812cc2f98bfe7b51f
> CPU threads: 16; OS: Linux 5.13; UI render: default; VCL: x11
> Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); UI: en-US
> Calc: threaded

Track changes ->  show will popup the hidden content

But I'm not noticing anything off either.. 
Version: 7.3.0.0.alpha0+ (x64) / LibreOffice Community
Build ID: 2a151d1d5bc055d5e0011460b6ec42ea9f34f880
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3 Build 9600; UI render: Skia/Raster; VCL: win
Locale: nl-NL (nl_NL); UI: en-US
Calc: CL