Bug 136417 - [FORMATTING] Border Style always switches from 7th option to 4th after reopening spreadsheet.
Summary: [FORMATTING] Border Style always switches from 7th option to 4th after reopen...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.3.5.2 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Borders
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2020-09-02 23:16 UTC by QuestioningEspecialy
Modified: 2021-06-03 21:08 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
video of the bug (584.91 KB, video/mp4)
2021-06-03 17:56 UTC, BogdanB
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description QuestioningEspecialy 2020-09-02 23:16:53 UTC
Description:
If a cell's Border Style is set to the eight option (long thin line), it will turn into the fourth when the spreadsheet is reopened. I've tested it with the first eight options and only the fourth one does this.

Steps to Reproduce:
1. Set Border Style is set to the eight option (long thin line)
2. Close file.
3. Open file.

Actual Results:
The cells' Border Style will switch to the fourth option.

Expected Results:
The cells' Border Style stays the seventh option.


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Originally experienced on 6.3.5 version and now the 7.0.2 version. 
Hardware Acceleration had to be disabled to launch this version, so it happens in whether OpenGL is enabled or not.
Tested in Safe Mode aswell, so didn't bother resetting UserProfile.
Comment 1 Julien Nabet 2020-09-03 09:14:27 UTC
On pc Debian x86-64 with master sources updated today, I could reproduce this but only if I don't put any border on a cell.
If I put a border, the line format is indeed saved and can be retrieved after closing/reopening.

So in the case there's no border defined, I think it might expected the format isn't saved.
Comment 2 QuestioningEspecialy 2020-09-03 22:29:17 UTC
Forgot to mention that I do have the borders set. The style isn't visible otherwise.
Comment 3 Julien Nabet 2020-09-06 19:00:28 UTC
I don't reproduce this so can't help here=>uncc myself.
Comment 4 Buovjaga 2021-06-03 15:54:25 UTC
I set the border style from the toolbar button. The style itself is not changed, but the toolbar dropdown indicates that no border is set. This is some other type of issue.

How are you setting the border styles? From the toolbar, the format cells dialog or from the Sidebar?

Version: 7.2.0.0.alpha1+ (x64) / LibreOffice Community
Build ID: 3b57ebb445df8a2bc3d916ea79f8af45e20e4e62
CPU threads: 2; OS: Windows 10.0 Build 19042; UI render: Skia/Raster; VCL: win
Locale: fi-FI (fi_FI); UI: en-US
Calc: threaded Jumbo

Arch Linux 64-bit
Version: 7.2.0.0.alpha1+ / LibreOffice Community
Build ID: c6595e781cf20ab2825e9a2bd8592688f26448e3
CPU threads: 8; OS: Linux 5.12; UI render: default; VCL: kf5 (cairo+xcb)
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); UI: en-US
Calc: threaded
Built on 3 June 2021
Comment 5 BogdanB 2021-06-03 17:56:58 UTC
Created attachment 172597 [details]
video of the bug

Confirm with
Version: 7.1.3.2 / LibreOffice Community
Build ID: 47f78053abe362b9384784d31a6e56f8511eb1c1
CPU threads: 4; OS: Linux 5.8; UI render: default; VCL: gtk3
Locale: ro-RO (ro_RO.UTF-8); UI: en-US
Calc: threaded

See the video.