Bug 137280 - Fileopen PPS and PPT: no sound from WAV (sound plays if resaved in MSO as PPSX)
Summary: Fileopen PPS and PPT: no sound from WAV (sound plays if resaved in MSO as PPSX)
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:ppt
Depends on:
Blocks: PPT
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2020-10-06 06:45 UTC by Timur
Modified: 2021-07-27 10:14 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Sample resaved in MSO as PPSX (1.46 MB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.slideshow)
2020-10-06 06:47 UTC, Timur
Details
Sample resaved in MSO as PPT (2.64 MB, application/vnd.ms-powerpoint)
2020-10-06 06:49 UTC, Timur
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Timur 2020-10-06 06:45:22 UTC
PPS attachment 139226 [details] has no sound in slideshow.
Tested both in Lin and Win with LO 7.1+. Inherited from OO.

Note: if I right-click Save media in MSO, it says "This linked item can't be saved because it's stored outside presentation. Only embedded items can be saved".
But it plays sounds in MSO both in right-click Preview and in slideshow and WAV is seen in file if saved as PPTX.
Comment 1 Timur 2020-10-06 06:47:02 UTC
Created attachment 166110 [details]
Sample resaved in MSO as PPSX

If sample PPS is resaved in MSO as PPSX, sound plays.
Comment 2 Timur 2020-10-06 06:49:31 UTC
Created attachment 166111 [details]
Sample resaved in MSO as PPT

Also *no* sound if sample resaved in MSO as PPT.
Comment 3 Buovjaga 2021-07-27 10:14:40 UTC
Confirmed

NixOS
Version: 7.3.0.0.alpha0+ / LibreOffice Community
Build ID: 67e47070a7580a17804adce812cc2f98bfe7b51f
CPU threads: 16; OS: Linux 5.13; UI render: default; VCL: x11
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); UI: en-US
Calc: threaded