Bug 145055 - UI Re-running filter by color is inconvenient because of inactive OK button
Summary: UI Re-running filter by color is inconvenient because of inactive OK button
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
7.3.0.0 alpha0+
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: implementationError
Depends on:
Blocks: AutoFilter-Color
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2021-10-11 06:37 UTC by Gabor Kelemen (allotropia)
Modified: 2021-12-08 04:38 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Screenshot of the problem in Calc (62.27 KB, image/png)
2021-10-11 06:37 UTC, Gabor Kelemen (allotropia)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Gabor Kelemen (allotropia) 2021-10-11 06:37:17 UTC
Created attachment 175632 [details]
Screenshot of the problem in Calc

When there is an autofilter set by color and the user wants to re-run the filter for the same color (after changing some items color, so to hide them), it is inconvenient to do: 
one has to open the autofilter for the column, select Text/background color and uncheck the current color. 
Then reopen the autofilter for the column, select Text/background color and check the previously used color. 
With number/text filtering it is enough to open the autofilter and push OK to re-run the filter.
But with color filters the OK button is greyed out as if there were no condition defined yet.

Steps to reproduce:
    1. Open attachment 173243 [details] from bug 143104
    2. The column B is filtered for blue text, the first three rows has that. 
    3. Change the text color in B3
    4. Try to re-run the filtering on column B

Actual results:
The autofilters OK button is greyed out so re-running the filtering is cumbersome as above.

Expected results:
The autofilters OK button can be pressed and it would hide the row 3 which has now no blue colored font in B3.

LibreOffice details:
Version: 7.3.0.0.alpha0+ (x64) / LibreOffice Community
Build ID: b1488cd6f008049a9aaff7350deeb73cbbd535b6
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 19042; UI render: Skia/Raster; VCL: win
Locale: hu-HU (en_US); UI: en-US
Calc: threaded
Comment 1 Samuel Mehrbrodt (allotropia) 2021-12-07 07:31:23 UTC
Confirmed.
OK Button should be enabled in that case.