Bug 147226 - FORMATTING: Cell Style completely lost from imported xlsx
Summary: FORMATTING: Cell Style completely lost from imported xlsx
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
7.2.4.1 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:xlsx
Depends on:
Blocks: XLSX
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2022-02-06 10:05 UTC by Yves Maliet
Modified: 2022-04-03 18:48 UTC (History)
0 users

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Test case (115.59 KB, application/octet-stream)
2022-02-06 10:08 UTC, Yves Maliet
Details
Reporters file opened in Excel (102.92 KB, image/png)
2022-03-06 01:43 UTC, Scott Clewell
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Yves Maliet 2022-02-06 10:05:51 UTC
Description:
I can't see any cell border or back color, whereas it is imported with an other well known free On-line Calc sheet product.

Steps to Reproduce:
1.open the attached document
2.
3.

Actual Results:
no color/cell border formatting applied in any sheet

Expected Results:
The opposite 


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Version: 7.3.0.3 (x64) / LibreOffice Community
Build ID: 0f246aa12d0eee4a0f7adcefbf7c878fc2238db3
CPU threads: 8; OS: Windows 10.0 Build 19042; UI render: Skia/Raster; VCL: win
Locale: fr-FR (fr_FR); UI: fr-FR
Calc: threaded

This issue was seen in the 7.2.4 (the reason why I tried to migrate to an earlier version)
Comment 1 Yves Maliet 2022-02-06 10:08:00 UTC
Created attachment 178087 [details]
Test case
Comment 2 Scott Clewell 2022-03-06 01:43:24 UTC
Created attachment 178668 [details]
Reporters file opened in Excel

Attached is a screenshot of the expected result. The .xlsx file opened in Microsoft Excel with cell borders and background color.
Comment 3 Scott Clewell 2022-03-06 01:49:43 UTC
Hello Yves,

Thank you for reporting the bug. I can confirm that the bug is present in:

Version: 7.3.0.3 / LibreOffice Community
Build ID: 30(Build:3)
CPU threads: 16; OS: Linux 5.13; UI render: default; VCL: gtk3
Locale: en-US (en_US.UTF-8); UI: en-US
Ubuntu package version: 1:7.3.0~rc3-0ubuntu0.20.04.1~lo1
Calc: threaded