Download it now!
Bug 31092 - Creating 3D smooth lines chart takes several minutes
Summary: Creating 3D smooth lines chart takes several minutes
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Chart (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: perf
Depends on:
Blocks: Chart
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-10-24 22:08 UTC by Rainer Bielefeld Retired
Modified: 2020-09-11 20:11 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Sample document (12.11 KB, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet)
2010-10-24 22:08 UTC, Rainer Bielefeld Retired
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Rainer Bielefeld Retired 2010-10-24 22:08:39 UTC
Created attachment 39750 [details]
Sample document

I checked with LibreOffice 3.3.0  -  WIN XP DE [OOO330m9 (Build:1 - build 3.2.99.2)] 

Steps to reproduce:
1. Open attached "samplechart.ods"
2. Mark 'A1:C44'
3. Click Button 'Insert Chart'
   A chart will appearafter few seconds
4. select type 'Lines -> 3D Line -> Smooth Lines'
   Expected: I can continue immediately
   Actual:  2 Minutes 100% CPU load before I can contiune

That's some better than with OOo 3.1.1 or Dev-3.3.0, where I had to wait nearby 10 minutes, but of course not satisfying.
Comment 1 Noel Power 2010-10-27 05:10:29 UTC
confirmed, kohei, any ideas?
Comment 2 Kohei Yoshida 2010-11-18 22:22:37 UTC
Note that changing component appears to reset the assignee.  Grabbing it back.
Comment 3 Kohei Yoshida 2011-01-04 16:12:25 UTC
Looks like the next significant release will be 3.4, not 3.3.1.  Resetting the target accordingly.
Comment 4 Kohei Yoshida 2011-04-26 08:33:43 UTC
Probably not plausible for 3.4 under my current workload.
Comment 5 bfoman (inactive) 2013-07-24 06:15:23 UTC
Confirmed with:
LO 4.2.0.0.alfa0
Build ID: 2013-06-24 own debug build 
Windows 7 Professional SP1 64 bit

It is still an issue.
Comment 6 QA Administrators 2014-10-23 17:32:26 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 MM 2015-05-18 23:05:51 UTC
Confirmed with v4.4.3.2 under windows 7 x64.
Confirmed with v4.4.3.2 under mint 17.1 x64.
Comment 8 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-09 18:08:33 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 QA Administrators 2017-01-03 19:41:33 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Arseny Solokha 2017-01-08 10:55:20 UTC
The issue is still reproducible w/ LibreOffice 5.2.3 on x86_64 machine under GNU/Linux.
Comment 11 QA Administrators 2018-06-02 03:10:02 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 Arseny Solokha 2018-06-02 06:33:12 UTC
Still reproducible w/ LibreOffice 6.0.4 on x86_64 machine under GNU/Linux (CPU threads: 4; OS: Linux 4.16; UI render: default; VCL: gtk3).
Comment 13 QA Administrators 2019-06-03 02:49:52 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 14 Arseny Solokha 2019-06-03 03:07:24 UTC
It takes not two minutes but some twenty seconds on my machine currently. 

Version: 6.2.4.2.0+
Build ID: Gentoo official package
CPU threads: 4; OS: Linux 5.0; UI render: GL; VCL: gtk3; 
Locale: ru-RU (en_US.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 15 Pierre C 2020-09-11 20:11:38 UTC
Yep, still in LO 7.0
Over 20 secondes