Bug 36791 - Text and images are not displayed from a docx document
Summary: Text and images are not displayed from a docx document
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.2 release
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: low normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: target:4.1.0
Keywords: filter:docx, filter:emf
: 55456 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: EMF-WMF DOCX
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-05-03 03:04 UTC by Rpnpif
Modified: 2019-03-05 09:06 UTC (History)
10 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
File that have displaying problem (43.38 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2011-05-03 03:04 UTC, Rpnpif
Details
Comparison on Word 2010 and LibreOffice 4.1.1.2 (362.07 KB, image/jpeg)
2013-09-30 08:53 UTC, Zeki Bildirici
Details
Only pictures with border saved in Word 2010 (56.70 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2014-10-29 17:17 UTC, Timur
Details
Only text box with border saved in Word 2010 (20.48 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2014-10-29 17:17 UTC, Timur
Details
Screenshot of the new test (149.90 KB, image/png)
2016-06-16 08:31 UTC, lorenzo.morin
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Rpnpif 2011-05-03 03:04:59 UTC
Created attachment 46282 [details]
File that have displaying problem

This attached docx document does not show text and images in LO 3.3.2.3.
Only frames borders are displayed.

Looking in the docx with mc (mode zip extract), we can see that this file contains text and two wmf images.
Comment 1 gleppert 2011-05-03 09:12:57 UTC
I have tested this bug on my computer. Yes I can confirm the bug exactly as described. In LO, I see only two empty boxes and another box within the first one.

Opened in Word 2003 (with DOCX import filters), I see the greeting card with images for a 30th birthday :-)

System: Ubuntu 10.10, Gnome2, LibreOffice 3.3.2 PPA, German language environment
Comment 2 Rainer Bielefeld Retired 2011-05-09 01:42:01 UTC
Might be related to or DUP of
Bug 32170 - FILEOPEN Opened DOCX-file is empty
Bug 36862 - Docx file displays nothing
Bug 33072 - .docx import - graphics missing (JPEG), wordart messed up

I do a cleanup and assign all "DOCX missing contents" bugs to Cédirc

@Cédirc
Please feel free to reassign if it's not your area!
Comment 3 Rpnpif 2011-11-11 06:48:09 UTC
This bug is still present in LO 3.4.4 final.
Comment 4 Tobias Burnus 2012-02-27 09:37:51 UTC
I think in 4.5.0 it looks better: All elements seem to be there, only the layout (box width/positions) is wrong. I wonder whether last commit for bug 34617 has fixed that as well. [Compared only with Word 2003 + compatibility package.]
Comment 5 Cédric Bosdonnat 2012-02-28 02:41:59 UTC
(In reply to comment #4)
> I think in 4.5.0 it looks better: All elements seem to be there, only the
> layout (box width/positions) is wrong. I wonder whether last commit for bug
> 34617 has fixed that as well. [Compared only with Word 2003 + compatibility
> package.]

No, the layout is still broken with master.
Comment 6 Roman Eisele 2012-05-04 09:21:14 UTC
This is (primarily) a Writer issue, therefore changed 'Component' field
accordingly.
Comment 7 Regina Henschel 2012-09-30 16:23:25 UTC
*** Bug 55456 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 8 Commit Notification 2013-04-15 19:09:23 UTC
Eilidh McAdam committed a patch related to this issue.
It has been pushed to "master":

http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/core/commit/?id=942b184d81f129309072ca973fc274c40bac67b8

fdo#36791 Added cases for unsupported VML commands



The patch should be included in the daily builds available at
http://dev-builds.libreoffice.org/daily/ in the next 24-48 hours. More
information about daily builds can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/Testing_Daily_Builds
Affected users are encouraged to test the fix and report feedback.
Comment 9 Zeki Bildirici 2013-09-30 08:53:51 UTC
Created attachment 86831 [details]
Comparison on Word 2010 and LibreOffice 4.1.1.2

Problem persists with LibreOffice 4.1.1.2
Comment 10 bfoman (inactive) 2014-02-20 18:22:59 UTC
This bug is confirmed but unowned - back to NEW.
Comment 11 Timur 2014-10-29 17:16:41 UTC
Problem persists with LibreOffice 4.4.0 from master. 
Seems like there are multiple problems here: import of text box, import of WMF, front(back order of pictures.
I'll add 2 docx with some elements deleted.
Comment 12 Timur 2014-10-29 17:17:25 UTC
Created attachment 108641 [details]
Only pictures with border saved in Word 2010
Comment 13 Timur 2014-10-29 17:17:51 UTC
Created attachment 108642 [details]
Only text box with border saved in Word 2010
Comment 14 QA Administrators 2015-12-20 16:12:29 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 15 Rpnpif 2015-12-20 17:37:36 UTC
This issue is still present in 5.0.4.
Comment 16 Rpnpif 2015-12-27 11:37:44 UTC
This issue is still present in 5.1.0.1. 
Build ID: bcace328aabc4c8c10b56daa87da0a2ee6579b5a
Comment 17 lorenzo.morin 2016-06-16 08:31:28 UTC
Created attachment 125687 [details]
Screenshot of the new test


CONFIRMED ON:

Versione: 5.2.0.0.beta2
Build ID: ae12e6f168ba39f137fc110174a37c482ce68fa4
Thread CPU: 2; Versione SO: Linux 4.1; Resa interfaccia: predefinito; 
Versione locale: it-IT (it_IT.UTF-8)
OS: openSUSE Leap 42.1 (x86_64)


Version: 5.3.0.0.alpha0+
Build ID: a8bd44573b75d1399257d6f5d052611439607189
CPU Threads: 2; OS Version: Linux 4.1; UI Render: default; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2016-06-13_23:46:49
Locale: it-IT (it_IT.UTF-8)
OS: openSUSE Leap 42.1 (x86_64)
Comment 18 Xisco Faulí 2016-11-17 11:49:07 UTC
it seems the first attachment is corrupted when trying to open it in MSOffice 2010 after a roundtrip. Reported in bug 103982
Comment 19 Timur 2016-11-17 16:31:58 UTC
This is one of those "document based" bugs that's not properly triaged in order to have "issue based" bugs. 
It would be nice to close this one and split other issues, separately image and text box. 
Until then, decreasing importance.
Comment 20 Roman Kuznetsov 2018-09-02 17:31:22 UTC
bug still present in LO 6.1.1.1
Comment 21 Roman Kuznetsov 2019-03-05 09:06:07 UTC
still repro in

Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: d81a11220d76eeecac80b27b25a4576b6e78210b
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; VCL: win; 
Locale: ru-RU (ru_RU); UI-Language: en-US
Calc: threaded