Bug Hunting Session
Bug 37685 - Bold/italic/underline mode become enabled when starting new line and previous ends with bold/italic/underline in Impress
Summary: Bold/italic/underline mode become enabled when starting new line and previous...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Textbox
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-05-28 01:56 UTC by Vladimir Rutsky
Modified: 2019-09-28 03:05 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Vladimir Rutsky 2011-05-28 01:56:58 UTC
To reproduce please follow these steps:
1. Open new slide in Impress.
2. Click on text box to start entering slide contents text.
3. Enter some text, then enable bold, then more text, then disable bold: 
"aaa<Ctrl+B>bbb<Ctrl+B>". After that line will contain "aaabbb" text with bold "bbb" part, and bold mode will be OFF.
4.  Press enter to start new line. On new line bold mode will be turned ON, but expected that it should be OFF.
Comment 1 noname 2011-05-28 06:05:19 UTC
I can confirm that. But, if you put something else (letter, number, period) after that line and press enter, bold mode stays OFF.

Win2K LibreOffice 3.4.0 OOO340m1 (Build:12)
Comment 2 Vladimir Rutsky 2011-05-28 06:39:04 UTC
Thanks for reply, xdmx!

Yes, bold/italic/underline/ became enabled only if previous line *ends* with bold/italic/underline/.
Comment 3 Rainer Bielefeld Retired 2011-06-10 02:58:21 UTC
RC2 is bit by bit identical with release version, so separate items in the version picker are useless. Changes have been discussed with Michael Meeks.
Comment 4 Björn Michaelsen 2011-12-23 12:03:44 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Florian Reisinger 2012-08-14 14:02:39 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Florian Reisinger 2012-08-14 14:03:35 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Florian Reisinger 2012-08-14 14:08:10 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Florian Reisinger 2012-08-14 14:10:16 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Vladimir Rutsky 2012-08-27 19:49:18 UTC
Bug still reproducible in LibreOffice 3.5.4.2 from Ubuntu 12.04 distribution (version of package: 1:3.5.4-0ubuntu1.1).
Comment 10 sasha.libreoffice 2012-09-06 11:45:40 UTC
Thanks for bugreport
reproduced in 3.3.4 and 3.6.1 on Fedora 64 bit
Changing version to 3.3.4 as most early reproduced
Comment 11 Rob Snelders 2014-04-24 10:53:35 UTC
Problem still exists with 4.3.0.0-alpha from 17 April 2014
Comment 12 QA Administrators 2015-06-08 14:43:02 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 QA Administrators 2016-09-20 10:02:04 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 14 Thomas Lendo 2017-10-08 22:45:08 UTC
Still repro.

Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: 74b47af9885ba4c59195fedc1e0510b8b056a025
CPU threads: 4; OS: Linux 4.10; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: de-DE (de_DE.UTF-8); Calc: group
moggi's auto updater build, 2017-10-08

Inherited from OOo.

LibreOffice 3.3.0 
OOO330m19 (Build:6)
tag libreoffice-3.3.0.4

Changing component to LibreOffice since it's not only effecting Impress but also all components that have the Textbox feature.
Comment 15 Zineta 2018-09-27 12:21:20 UTC
 
Still exists in:
Version: 6.2.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 8b1501d80dc9d3f42c351c6e026fa737e116cae5
CPU threads: 2; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2018-09-22_23:19:22
Locale: bs-BA (bs_BA); Calc: threaded
OS:Win 7
Comment 16 QA Administrators 2019-09-28 03:05:09 UTC
Dear Vladimir Rutsky,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug