Download it now!
Bug 38446 - Text orientation<> 0 + particlar 'Reference Edge' destroys horizontal text alignment
Summary: Text orientation<> 0 + particlar 'Reference Edge' destroys horizontal text al...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Calc-Cells
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-06-18 08:59 UTC by wope
Modified: 2020-09-08 16:29 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screenshots with comments, see Comment 1 (164.22 KB, application/pdf)
2011-06-18 10:21 UTC, Rainer Bielefeld Retired
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description wope 2011-06-18 08:59:07 UTC
1. enter any text in a cell
2. Format -> Cells  and set in Alignment the Degrees to 90° or 270°
-> the text is on the left side of the cell
3. set the degrees to any othe3r value e.g. 91°
-> the text is in the middle of the cell
 this appears on 3.3.3 and 3.4.0
Comment 1 Rainer Bielefeld Retired 2011-06-18 10:17:55 UTC
[Reproducible] with "LibreOffice 3.3.3  – WIN7  Home Premium  (64bit) English UI [OOO330m19 (Build:301)]", wope tested with linux 3.2.2 Release.

The reported effect is a particular effect of a more complex bug, my observations show that in dialog 'Format > Cells > Alignment - Degrees' and 'Format > Cells > Alignment - Reference Edge' destroys horizontal alignment. I checked With a very simple "This is a Test" in 'A1', alignment left. My results please see in attached screenshots.

I belive this one is a DUP of
Bug 36805 - Text alignment in Cells with text orientation other than 0. 

@Kohei:
Can you please check whether other observed effects are also covered with the Fix for Bug 36805 and if yes mark this one as a DUP?

Is already clear in what 3.4.x the fix from Bug 36805 will be integrated? 3.4.1RC1 still shows problem.
Comment 2 Rainer Bielefeld Retired 2011-06-18 10:21:16 UTC
Created attachment 48139 [details]
Screenshots with comments, see Comment 1
Comment 3 A (Andy) 2015-02-07 21:41:42 UTC
Reproducible with LO 4.4.0.3, Win 8.1
Comment 4 QA Administrators 2016-02-21 08:37:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2017-03-06 15:45:20 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 wope 2017-03-06 18:49:50 UTC
The error is present in 5.2.5 (linux) and 5.0.3 (win)
Comment 7 QA Administrators 2018-07-12 02:44:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 QA Administrators 2020-07-12 03:37:09 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Julien Nabet 2020-09-08 16:29:31 UTC
On pc Debian x86-64 with master sources updated today, I could reproduce this.

Regina: thought you might be interested in this one.