Bug 42438 - FORMATTING: Can not format MS WORD ducument correctly
Summary: FORMATTING: Can not format MS WORD ducument correctly
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.1.3.2 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: DOC
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-10-31 08:31 UTC by Milen Halkov
Modified: 2019-10-13 02:33 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
This is the correct rendering of the document it is made in PDF with MS Word and PDF Creator (263.56 KB, application/pdf)
2011-10-31 08:31 UTC, Milen Halkov
Details
Another document of that kind (215.50 KB, application/msword)
2013-04-27 12:59 UTC, Urmas
Details
The new version of the document from original bug report (102.70 KB, application/pdf)
2013-12-02 09:54 UTC, Milen Halkov
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Milen Halkov 2011-10-31 08:31:49 UTC
Created attachment 52958 [details]
This is the correct rendering of the document it is made in PDF with MS Word and PDF Creator

Problem description: 
I'm willing to edit a document providet by Bulgarian Goverment - it is an Energy Passport for buildings but it is not displayed correctly in LibreOffice - all versions

Steps to reproduce:
1. Open this URL http://www.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=law&type=7&id=320 and then click on the W icon (or this link to download the file http://www.mrrb.government.bg/download.php?id=dmlhbGl8NDA1MQ== )
2. Open the file

Current behavior:
There is tables, text, and graphics (I am not shure how are they done) but all are messed up. The document must be 3 pages

Expected behavior:
See the atached PDF for correct document displaying

Platform (if different from the browser): 
              
Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:7.0.1) Gecko/20100101 Firefox/7.0.1
Comment 1 Dominik 2011-11-17 02:45:17 UTC
I ran into what I think is the same problem with the London Symphony Orchestra registration form. The table is completely messed up, and in addition in Ubuntu 11.10 the document won't even scroll properly (screen corruption, LibreOffice 3.4.3).

Go to this page:

http://lso.co.uk/page/3146/Section-Violin-First-and-Second/47

and click on Auditions_application_form_1.doc

The only device I have that will open this properly is the iPad (!!!)
Comment 2 A (Andy) 2013-04-27 12:30:48 UTC
The files in the mentioned links are no longer existing and therefore can not be checked. 
Therefore, I would propose to close this issue, because no sample file is available.  Or do you still have another sample file and can reproduce the bugs with the latest release of LO?  In this case it would be good if you could maybe create a new sample file for testing, which would show the bugs.
Comment 3 Urmas 2013-04-27 12:59:17 UTC
Created attachment 78554 [details]
Another document of that kind
Comment 4 Urmas 2013-04-27 12:59:44 UTC
Layout is still unacceptably broken in 4.0.3
Comment 5 A (Andy) 2013-04-27 14:11:51 UTC
@Urmas: Thanks for a test file.

reproducible with LO 4.0.2.2 (Win7 Home, 64bit)

compared with MSO 2007 LO totally messes up the layout, there are several buggy issues
Comment 6 Milen Halkov 2013-12-02 09:54:13 UTC
Created attachment 90097 [details]
The new version of the document from original bug report

The new version (in PDF to see how it looks like) of the document from original bug report

The MS Word version directly from the site of Bulgarian government
http://www.seea.government.bg/documents/Prilojenie_1.doc
Comment 7 Roeland 2014-10-14 17:56:26 UTC
I tested this with 4.3.2.2 and I can confirm this problem still exists.
Comment 8 QA Administrators 2015-10-14 19:57:17 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Buovjaga 2016-01-29 14:28:06 UTC
(In reply to Urmas from comment #3)
> Created attachment 78554 [details]
> Another document of that kind

Yep, still messy.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.2.0.0.alpha0+
Build ID: 259c1ed201f4277d74dfd600fed8c837cbf56abc
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.1; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2016-01-27_00:45:12
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 10 QA Administrators 2017-03-06 14:29:42 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Roman Kuznetsov 2018-09-02 20:30:49 UTC
still repro with https://bugs.documentfoundation.org/attachment.cgi?id=78554

in LO 6.1.1.1
Comment 12 Thomas Lendo 2018-10-12 18:20:02 UTC
I don't think that this bug ever will be fixed as no one can identify single problems. 'Messed' documents are no help for contributors. We need concrete problem descriptions and steps to reproduce with new files.

Please find similar bugs for a single problem and push that instead of hoping that someone will fix this. Then we can close this bug.
Comment 13 QA Administrators 2019-10-13 02:33:42 UTC Comment hidden (spam)