Bug 57400 - Add ability to set highlight color for text (Impress/Draw)
Summary: Add ability to set highlight color for text (Impress/Draw)
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.6.3.2 release
Hardware: All All
: medium enhancement
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: target:5.0.0
Keywords:
Depends on:
Blocks: 78760
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-11-22 08:35 UTC by narayanaras
Modified: 2015-08-05 16:11 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Impress does not have text highlighter in toolbar or menus (211.13 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2012-11-22 08:36 UTC, narayanaras
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description narayanaras 2012-11-22 08:35:50 UTC
Problem: I cannot highlight some words in Impress (either in text boxes)

But this function is not there in Impress. (It does exist in Writer, though).
The attached document illustrates the problem with screenshots of Impress GUI.
Comment 1 narayanaras 2012-11-22 08:36:40 UTC
Created attachment 70417 [details]
Impress does not have text highlighter in toolbar or menus
Comment 2 bfoman (inactive) 2013-06-12 10:17:42 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 64248 ***
Comment 3 Maxim Monastirsky 2014-02-02 15:44:05 UTC
It's not a duplicate of bug 64248. This bug is about applying a color background to a portion of a text, while bug 64248 is about selecting several words at once.
Comment 4 Norbert X 2014-10-04 19:35:23 UTC
I can confirm this bug on LibO 4.3.2.2.

As temporary solution I created empty Writer document, wrote some text in it with highlight, then cut this text, then paste it to Impress (or Draw). 

But it is not user-friendly.
So please fix this bug.
Comment 5 athanagn 2015-04-29 11:04:11 UTC
Comment on attachment 70417 [details]
Impress does not have text highlighter in toolbar or menus

I have the same issue.
Comment 6 Norbert X 2015-08-05 15:29:31 UTC
It seems that this bug is fixed in LibreOffice 5.0 (Ubuntu 12.04.5 with PPA, 1:5.0.0~rc5-0ubuntu1~precise1).
Comment 7 Maxim Monastirsky 2015-08-05 15:48:45 UTC
(In reply to Norbert X from comment #6)
> It seems that this bug is fixed in LibreOffice 5.0
Indeed.
Comment 8 Joel Madero 2015-08-05 15:52:41 UTC
I don't see a commit listed that fixed it so WFM is correct status.
Comment 9 Maxim Monastirsky 2015-08-05 16:11:38 UTC
(In reply to Joel Madero from comment #8)
> I don't see a commit listed that fixed it so WFM is correct status.
There is no single commit. That's GSoC 2014 project by Matteo Campanelli +  	
Katarina Behrens's work in Bug 88276.