Bug 59814 - improper import of embedded EMF+ images in PPT
Summary: improper import of embedded EMF+ images in PPT
Status: ASSIGNED
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.0.1 rc
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Bartosz
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: EMF-WMF
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-01-24 18:58 UTC by edudu1
Modified: 2019-01-09 13:42 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
The file for to work (2.76 MB, application/vnd.ms-powerpoint)
2013-01-24 18:58 UTC, edudu1
Details
Desired aspect for presentation (without animation). (171.83 KB, application/pdf)
2013-01-24 18:59 UTC, edudu1
Details
Aspect in presentation mode (131.79 KB, image/jpeg)
2013-01-24 19:00 UTC, edudu1
Details
bibisect40 log (3.00 KB, text/plain)
2013-01-26 19:34 UTC, Jorendc
Details
File converted to pptx with emf+ display issues (1.92 MB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2017-04-25 07:43 UTC, Bartosz
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description edudu1 2013-01-24 18:58:19 UTC
Created attachment 73598 [details]
The file for to work

I have this ppt file. It's some extract from a bigger file. 


In first page, in 3.4.5 works fine. It look first the title text, next, after clic, the lines "para estar..." and "que formamos...", then, after clic too, the five circles, and then, one by one, the text from the circles.

Well, in 4.0.0.1, I open the file, and I see all the text simultaneusly, and then all circles.

In second page, I have three images I want to see as in pdf file. Well, in presentation mode, I don't see any.

In thirth page, the graphic in presentation mode is bigger than edit mode.
Comment 1 edudu1 2013-01-24 18:59:33 UTC
Created attachment 73599 [details]
Desired aspect for presentation (without animation).
Comment 2 edudu1 2013-01-24 19:00:09 UTC
Created attachment 73600 [details]
Aspect in presentation mode
Comment 3 Jorendc 2013-01-26 19:18:18 UTC
(In reply to comment #0)
> Created attachment 73598 [details]
> The file for to work
> 
> I have this ppt file. It's some extract from a bigger file. 
> 
> 
> In first page, in 3.4.5 works fine. It look first the title text, next,
> after clic, the lines "para estar..." and "que formamos...", then, after
> clic too, the five circles, and then, one by one, the text from the circles.
> 
> Well, in 4.0.0.1, I open the file, and I see all the text simultaneusly, and
> then all circles.
I can reproduce this behavior. I see a regression there, so I'll bibisect this one.
> 
> In second page, I have three images I want to see as in pdf file. Well, in
> presentation mode, I don't see any.
I can reproduce this with 4.0.0.2 RC2 and it looks much better in 4.0 compared to version 3.5.0, so I think this is an improvement. Version 3.5.0 didn't show that much images. But I think there are still some missing images, or they ARE in the presentation, but not at the right place (all images are shuffled through the whole slide.
> 
> In thirth page, the graphic in presentation mode is bigger than edit mode.
I can't reproduce this...

Mark this bug as NEW, I'll try to think about 'what priority to give this bug'.
Comment 4 Jorendc 2013-01-26 19:34:24 UTC
Created attachment 73698 [details]
bibisect40 log

> > In first page, in 3.4.5 works fine. It look first the title text, next,
> > after clic, the lines "para estar..." and "que formamos...", then, after
> > clic too, the five circles, and then, one by one, the text from the circles.
> > 
> > Well, in 4.0.0.1, I open the file, and I see all the text simultaneusly, and
> > then all circles.
> I can reproduce this behavior. I see a regression there, so I'll bibisect
> this one.

See attached bibisect40 log. I did a 'good' 'bad' selection based on behavior described above.
Comment 5 Jorendc 2013-01-26 19:40:03 UTC
I mark this bug as 'medium' 'normal' following our flowchart https://wiki.documentfoundation.org/images/0/06/Prioritizing_Bugs_Flowchart.jpg

This bug does prevent you to make high quality work but didn't resolve in loss of data/crash/etc. I hope you can agree with that triaging?

Kind regards,
Joren
Comment 6 edudu1 2013-01-29 07:58:39 UTC
When I read the graph for qualify bugs, probably is "normal" his level.

For my personal use, it's "blocker": I can't migrate from 3.4.5 if this bug is not corrected, because the document is generated for some directive personal with MS Word, and it must be read for very much personal with Libreoffice.

And I can not choose on this topic :-(

But I'm not the only user for libreoffice, and all we want "our" bug corrected. Thank you in all case.
Comment 7 Jorendc 2013-01-29 22:02:34 UTC
@Bug reporter (edudu1): Am I correct if I assume this ppt is created with 'PowerPoint'? I'm asking this because this may be related to Bug 49175

(In reply to comment #6)
> But I'm not the only user for libreoffice, and all we want "our" bug
> corrected. Thank you in all case.
I unfortunately tend to agree with that. 

kind regards,
Joren
Comment 8 edudu1 2013-01-30 09:00:44 UTC
Yes, you are correct in that, the original document is prepared with MS Powerpoint (not Word I say in another comment, I'm sorry).

It's possible that, though the presence of the issue is different, the trouble will be the same in ppt conversion module.

My problem right now is I'm between two bugs. I need migrate from 3.4.5 for the bug about relation with OWA and corruption for ODF files, and I can't migrate for this bug abouth importation for animation.
Comment 9 Jan Holesovsky 2013-03-29 18:04:09 UTC
So I had a look at this, and the only thing that seems broken with the current master are the missing 3 pictures on 2nd slide.  None of the commits look really related to the breakage.

The missing pictures (they are there, but empty) are EMF - Radek or Fridrich, can you please have a look?
Comment 10 Andras Timar 2013-12-13 07:27:25 UTC
The only issue remained is the EMF+ import on slide 2. From LibreOffice 3.3 to 4.2 the import improved gradually, but it is still not good. AOO 4.0.1 imports it better (but still not correctly) than any LibreOffice version.
Comment 11 Matthew Francis 2015-01-14 11:45:26 UTC
Adjusting Whiteboard and Keywords - as of 4.5 master, the remaining issue on this bug, that the images on slide 2 aren't shown correctly, isn't a regression (and however the first issue with the circles/timing was fixed seems to have been independent of this report)
Comment 12 QA Administrators 2016-01-17 20:05:27 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 Bartosz 2017-04-25 07:43:14 UTC
Created attachment 132819 [details]
File converted to pptx with emf+ display issues
Comment 14 QA Administrators 2018-04-26 02:38:14 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug