Bug 60650 - EDITING: Cutting + Pasting chart titles leads to strange behaviour and deletion of title boxes
Summary: EDITING: Cutting + Pasting chart titles leads to strange behaviour and deleti...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Chart (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: Cut-Copy
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-02-11 10:30 UTC by platinius
Modified: 2018-06-30 02:40 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
after finishing the editing some graphical misbehaviour appears (13.44 KB, image/gif)
2013-02-11 10:30 UTC, platinius
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description platinius 2013-02-11 10:30:12 UTC
Created attachment 74596 [details]
after finishing the editing some graphical misbehaviour appears

this report concerns version 4.0.0.3
could not select it from the pull down menu above!
"There is no version named '4.0.0.3 rc' in the 'LibreOffice' product."

Problem description: 
When editing title, sub title or axe titles directly by double clicking and cutting and pasting parts of the title text, the title box gets lost.
Steps to reproduce:
1. In Calc create a new diagram, with or without data does not matter 
2. choose insert>title from the menu
3. type any title, click ok
4. double click the title box for direct editing
5. select the title text or parts of it
6. choose edit>cut from the menu or hit ctrl+x
7. unselect text and choose edit>paste or do ctrl+v
8. click somewhere on the diagram but outside the title box
9. I experienced a graphic error like in attached screen shot
10. click somewhere outside the diagram, the title goes missing

Current behavior:

Expected behavior:

              
Operating System: Windows 7
Version: unspecified
Comment 1 A (Andy) 2013-03-29 22:21:43 UTC
not reproducible with LO 4.0.1.2 (Win7 Home, 64bit) as shown in this attachment, but for me is does not work to cut the title or part of it
Comment 2 ign_christian 2013-06-11 03:59:44 UTC
> 6. choose edit>cut from the menu or hit ctrl+x
Can't perform CUT (same as comment 1)

> 7. unselect text and choose edit>paste or do ctrl+v
But I can do that

> 8. click somewhere on the diagram but outside the title box
> 9. I experienced a graphic error like in attached screen shot
Confirm same behavior

> 10. click somewhere outside the diagram, the title goes missing
Confirm same behavior

Reproducible on LO 4.0.4.1 (Win7 32bit)
Comment 3 Laurent BP 2014-10-06 21:09:16 UTC
Hi,

I can confirm the bug:
- cut has no visible effect
- title disappeared

With Version: 4.3.2.2
Build ID: edfb5295ba211bd31ad47d0bad0118690f76407d
Comment 4 Laurent BP 2014-10-06 21:12:41 UTC
A simple workaround is to copy, suppress and paste.
Cutting is buggy but not copying.
Comment 5 Laurent BP 2014-10-06 21:41:11 UTC
Reproduce with:
- Version 3.6.7.1 (Build ID: 9418c72)
- LibreOffice 3.5.0rc3 
Version ID : 7e68ba2-a744ebf-1f241b7-c506db1-7d53735
- LibreOffice 3.3.0 
OOO330m19 (Build:6)
tag libreoffice-3.3.0.4
- AOO 4.1.1

Change version accordingly
Comment 6 QA Administrators 2015-10-14 19:57:55 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Laurent BP 2015-10-18 13:21:36 UTC
Bug confirmed with fresh master:
Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: d9cf47449e88032803aa4fa3429cd607a074d5ad
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2015-10-17_11:55:47
Locale: fr-FR (fr_FR)

But
> 9. I experienced a graphic error like in attached screen shot
is less visible: as Title has disappeared, diagram is only partially redrawn

Only
- no visible effect of Ctrl+X
- Title disappears 

Same apply to:
- sub-title
- axis titles

There is no bug for Text Box
Comment 8 QA Administrators 2016-11-08 11:31:14 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 platinius 2016-11-18 20:10:51 UTC
Version: 5.2.2.2
Build-ID: 8f96e87c890bf8fa77463cd4b640a2312823f3ad
CPU-Threads: 2; BS-Version: Windows 6.2; UI-Render: Standard; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); Calc: group

no graphical error anymore, but title disappears still
Steps:
1. create new diagram with assistent
2. go on the step "4. diagram elements" (or similar) and type any title
3. click button to create diagram
4. double click on title to direct edit
5. select title text or part of it
6. hit ctrl+x or "cut" from menu (no effect can be seen!)
9. click anywhere outside of title box
10. title box disappears

The title does not disappear if copy is used instead of cut.
Cut does not seem to have any effect, still leads to bug.
Same happens with sub title and axis titles.
Comment 10 QA Administrators 2018-06-30 02:40:42 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug