Bug 62240 - wrong control forms sequence
Summary: wrong control forms sequence
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.5.7.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Form-Controls
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-03-12 15:50 UTC by Maxime de Roucy
Modified: 2020-12-26 03:48 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
simple document that shows the problem (10.57 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-03-12 15:50 UTC, Maxime de Roucy
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Maxime de Roucy 2013-03-12 15:50:07 UTC
Created attachment 76408 [details]
simple document that shows the problem

Tested on Windows (XP, 3.5.7.2) and Linux (archlinux 64, 4.0.1.2).

Steps to reproduce (in) : 
1 :
* Open the document simple_test.odt
or 
* open writer
* View → Toolbars → Form Controls
* insert two check box in the page and another in a second page
* put the cursor in the top of the first page (you must not see the 3 check box on your screen) and save.
* open the document

2 : check the first check box
3 : push tab → the focus goes on the second check box, it's the normal behaviour
4 : push tab → the focus goes on the first check box, it's a bug. The focus should go on the third check box.

To get round of this bug you can unzoom to see the whole document, and re-zoom to normal.
Then the tab key behave as it should.

It seams LO have to render the form control to include it in the "forms sequence".

I hope it's clear.
Comment 1 sophie 2013-03-12 19:47:01 UTC
Hi, I'm able to reproduce using your sample document with LO version Version 4.0.1.2 (Build ID: 84102822e3d61eb989ddd325abf1ac077904985) under Debian.

Creating a new document, I've not been able to reproduce, the behavior of the tab cursor is the one attended, the focus jump to the 3rd check box on the second page without the need of zooming in.
Maxime, if you're going to fix this bug, could you assign it to you? Regards - Sophie
Comment 2 Maxime de Roucy 2013-03-13 14:28:34 UTC
(In reply to comment #1)
> Maxime, if you're going to fix this bug, could you assign it to you? Regards

I will not fix this bug… not for now.
Comment 3 QA Administrators 2015-04-19 03:22:46 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Gordo 2015-04-24 14:35:45 UTC
Still reproducible.

The first two controls are anchored to the page.  If you save the third control as anchored to paragraph then the focus works as it should.  On opening after the save, the third control flashes at the top of the page.

Windows Vista 64
Version: 4.4.2.2
Build ID: c4c7d32d0d49397cad38d62472b0bc8acff48dd6
Comment 5 QA Administrators 2016-09-20 09:33:13 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Roman Kuznetsov 2018-12-26 14:21:13 UTC
still repro in

Version: 6.2.0.1
Build ID: 0412ee99e862f384c1106d0841a950c4cfaa9df1
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; VCL: win; 
Locale: ru-RU (ru_RU); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 7 QA Administrators 2020-12-26 03:48:54 UTC
Dear Maxime de Roucy,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug