Bug 62331 - EDITING: faulty display of embedded doc form in xls
Summary: EDITING: faulty display of embedded doc form in xls
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.5.7.2 release
Hardware: x86 (IA32) All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: XLS DOC-Forms
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-03-14 10:20 UTC by hako
Modified: 2019-01-14 23:22 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
the form is in tab 2 of the xls-file (2.61 MB, application/vnd.ms-excel)
2013-03-14 10:20 UTC, hako
Details
screenshot_tab-1 (379.62 KB, image/jpeg)
2013-04-27 05:51 UTC, hako
Details
screenshot_tab-2 (323.20 KB, image/jpeg)
2013-04-27 05:52 UTC, hako
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description hako 2013-03-14 10:20:58 UTC
Created attachment 76520 [details]
the form is in tab 2 of the xls-file

Problem description: xls file with embedded protected doc file does not display correctly (elements missing), editing also with problems
Document is an application form, see attached.
Same problem on v4.0 on Windows XP and v3.5 on Ubuntu 12.04

Steps to reproduce:
1. open file in calc
2. try to fill out the form on second tab
3. ....

Current behavior: form fields mixed-up, not all displayed

Expected behavior: complete display, editing the fields possible

              
Operating System: Windows XP
Version: 4.0.1.2 release
Comment 1 Joel Madero 2013-04-22 18:34:27 UTC
hako - can you point to specific area where info is missing? Opening on my system, everything looks to be there but if you point out a specific text I can do ctrl + f and find it in Excel but not in Spreadsheet that would be great.
Comment 2 Joel Madero 2013-04-23 16:22:09 UTC
Also changing version to 3.5 as it's the earliest version mentioned to have an issue. 

Hako - please point to specific area of form that has problem, also "version" is the earliest version that the problem can be seen.


Thanks for helping us out
Comment 3 hako 2013-04-27 05:51:07 UTC
Created attachment 78543 [details]
screenshot_tab-1
Comment 4 hako 2013-04-27 05:52:48 UTC
Created attachment 78544 [details]
screenshot_tab-2
Comment 5 hako 2013-04-27 05:59:25 UTC
The problem shows when the file is opened by LO:

tab-1: the placement is different from MSOffice, the contents extends beyond the page margins

tab-2: additionally to the placement and margin issue, some check boxes do not show up in LO.

See attached screenshots.
Comment 6 Jorendc 2013-05-19 23:31:28 UTC
Hi,

Thanks for reporting.

I can confirm mentioned behavior using Linux Mint 15 x64 with LibreOffice 4.0.3.3

Kind regards,
Joren
Comment 7 QA Administrators 2015-03-04 02:19:50 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Buovjaga 2015-03-22 13:01:41 UTC
Confirmed. It's even worse now, the sheets now have a blue background.

Win 7 Pro 64-bit, LibO Version: 4.4.1.2
Build ID: 45e2de17089c24a1fa810c8f975a7171ba4cd432
Locale: fi_FI
Comment 9 tommy27 2016-04-16 07:28:13 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 QA Administrators 2017-05-22 13:26:00 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice 
(5.2.7 or 5.3.3  https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and 
your operating system, and any changes you see in the bug behavior
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave 
a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3)

http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to "inherited from OOo";
4b. If the bug was not present in 3.3 - add "regression" to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: http://webchat.freenode.net/?channels=libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug-20170522