Download it now!
Bug 64740 - PRINTING Dirty state isn't activated when printing with changed settings
Summary: PRINTING Dirty state isn't activated when printing with changed settings
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Printing and PDF export (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Print-Dialog
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-05-18 13:20 UTC by Paolo Benvenuto
Modified: 2019-01-05 11:03 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Paolo Benvenuto 2013-05-18 13:20:45 UTC
Reproduce it:
- open a new document and write something on it
- save the doc
- ctl-p, and set booklet mode
- ok: LO prints the doc in booklet mode

try saving the doc: nothing happens, the doc isn't considered dirty and LO doesn't save it.

Now if you close and reopen the doc, and try to print, booklet mode is lost. I.e.: the document was dirty because of printing setting, but LO didn't note it.

Print again in booklet mode, and after printing, do a trivial change like adding a space and deleting it => the doc is dirty. Close it and reopen, and again try printing: booklet mode is preserved.
Comment 1 Cor Nouws 2013-05-18 16:26:12 UTC
Hi Paolo,

Did you have a look at Tools > Options > Load/save .. section Load where you can check printer settings?
Cheers - Cor
Comment 2 Paolo Benvenuto 2013-05-18 18:04:57 UTC
I have those load options activated.
Comment 3 Cor Nouws 2013-05-19 08:06:42 UTC
(In reply to comment #2)
> I have those load options activated.

Apologies - I should have understood that from your first description, 4th paragraph.

I can confirm this. Even in 3.3.0 it was like that, so an older issue.
Comment 4 QA Administrators 2015-03-04 02:20:38 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Buovjaga 2015-03-22 13:18:50 UTC
Confirmed that I can't save the brochure setting.

Win 7 Pro 64-bit, LibO Version: 4.4.1.2
Build ID: 45e2de17089c24a1fa810c8f975a7171ba4cd432
Locale: fi_FI
Comment 6 tommy27 2016-04-16 07:28:22 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 QA Administrators 2017-05-22 13:26:16 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Paolo Benvenuto 2017-05-23 08:47:39 UTC
still present in LibreOffice 5.3.3.2 30m0(Build:2)
Comment 9 QA Administrators 2018-05-24 02:46:37 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug