Download it now!
Bug 66122 - FORMATTING: Opening formatting menus takes too long time
Summary: FORMATTING: Opening formatting menus takes too long time
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.4.2 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-06-24 11:24 UTC by osol84
Modified: 2017-05-31 10:46 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description osol84 2013-06-24 11:24:31 UTC
Problem description: 
Opening any formatting menu/window takes too long time. Right now I have to wait for 1 min 4 seconds for anything to happen. The software becomes unresponsive during this timeperiod. 

Steps to reproduce (format character)
1. Select some text, open the menu "Format", choose "Character" (Tecken in swedish version). 
2. Wait 1 min 4 seconds for window to open.
3. Make your changes and press OK.

Steps to reproduce (format paragraph)
1. Select some text, open the menu "Format", choose "Paragraph" (Tecken in swedish version). 
2. Wait 1 min 4 seconds for window to open.
3. Make your changes and press OK.

Steps to reproduce (edit style)
1. Select some text, open the list of styles. 
2. Right click and choose "Edit Style".  
2. Wait 1 min 4 seconds for window to open.
3. Make your changes and press OK.

Current behavior:
I have to wait 1 min and 4 seconds before the menu opens.

Expected behavior:
The formatting menu should open right away.

              
Operating System: Windows 7
Version: 4.0.4.2 release
Comment 1 Ken Biondi 2013-06-26 02:54:23 UTC
I was unsuccessful in recreating this bug.  I'm changing the status to resolved-worksforme. If this is still a problem please change the status back to unconfirmed and provide more information if possible.

I tested using:

Version 4.0.4.2
WIN 8 64
Comment 2 [REDACTED] 2016-09-16 08:55:12 UTC
Is now a bug for me: the character and paragraph dialogs take ridiculously long to open. The delay is around 1 min 40 sec.

libreoffice-writer version: 1:5.2.1-1
Distribution: debian sid 64bit, fully updated

I did remove $HOME/.config/libreoffice and let it be recreated. No effect.

Any more details that could help?
Comment 3 Buovjaga 2016-10-08 19:11:44 UTC
(In reply to Leon Meier from comment #2)
> Is now a bug for me: the character and paragraph dialogs take ridiculously
> long to open. The delay is around 1 min 40 sec.
> 
> libreoffice-writer version: 1:5.2.1-1
> Distribution: debian sid 64bit, fully updated
> 
> I did remove $HOME/.config/libreoffice and let it be recreated. No effect.
> 
> Any more details that could help?

Can you test with a recent master build?
https://wiki.documentfoundation.org/Installing_in_parallel/Linux
http://dev-builds.libreoffice.org/daily/master/Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF/current/

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED after you have provided further testing results.
Comment 4 QA Administrators 2017-05-02 11:37:08 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2017-05-31 10:46:25 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20170531