Bug 66541 - FILEOPEN: DOCX import does not show line numbers correctly
Summary: FILEOPEN: DOCX import does not show line numbers correctly
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords: filter:docx
Depends on:
Blocks: DOCX
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-07-03 07:45 UTC by Adam CloudOn
Modified: 2017-12-10 16:38 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
DOCX containing line numbers (15.82 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2013-07-03 07:45 UTC, Adam CloudOn
Details
continuous line numbers, works as expected (24.87 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2013-07-03 08:00 UTC, Jorendc
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Adam CloudOn 2013-07-03 07:45:19 UTC
Created attachment 81940 [details]
DOCX containing line numbers

Problem description: 
When loading a DOCX with 'line numbers' turned on - the lines appear different than in Word.

Steps to reproduce:
1. Load the attached DOCX in LO
2. The line numbers appear differently than in Word

Current behavior:
The line numbers appear different than in Word.
(The number '3' appears on the 3rd line)

Expected behavior:
The line numbers should appear like in Word
(The number '3' should appear on the 2nd line)

Note: the actual logic of line numbering in Word looks a bit strange. This might actually be a bug of Word !
(play with the 'start from' value in Word).


Operating System: All
Version: 4.2.0.0.alpha0+ Master
Comment 1 Jorendc 2013-07-03 07:59:41 UTC
Mmh, a bit harder to confirm. I also can confirm this bug, but as you said it looks also a bit weird to me.

I tried to create another test document using Mac OSX 10.8.4 and Word for Mac 2011 with a continuous line numbering. Works as expected then.
Comment 2 Jorendc 2013-07-03 08:00:07 UTC
Created attachment 81944 [details]
continuous line numbers, works as expected
Comment 3 Adam CloudOn 2013-07-03 08:06:55 UTC
The problem seems to me specifically with the 'start value' setting.
This looks to be a bit strange in Word.
Comment 4 Jorendc 2013-07-04 21:44:39 UTC
NEW in that case :)

Kind regards,
Joren
Comment 5 QA Administrators 2015-04-01 14:40:15 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Buovjaga 2015-04-20 18:04:43 UTC
Confirmed.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.0.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 211c12b9c64facd1c12f637a5229bd6a6feb032a
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2015-04-18_01:51:17
Locale: fi_FI

Ubuntu 14.10 64-bit
LibreOffice 3.3.0 
OOO330m19 (Build:6)
tag libreoffice-3.3.0.4
Comment 7 Xisco Faulí 2016-04-20 10:14:11 UTC
This issue is still reproducible in

Version: 5.2.0.0.alpha0+
Build ID: d6bf3bcd8b51012d55a2ec962800a8549e2b85e1
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.1; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2016-04-15_06:45:16
Locale: es-ES (es_ES)
Comment 8 QA Administrators 2017-12-10 16:38:59 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug