Bug 78532 - FILESAVE: Movement animations and slidechange not preserved on export to ppt
Summary: FILESAVE: Movement animations and slidechange not preserved on export to ppt
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.6.7.2 release
Hardware: Other Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords: filter:ppt
Depends on:
Blocks: PPT
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-05-10 16:31 UTC by ravingdesi
Modified: 2018-10-22 02:49 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
ODP file for testing (376.19 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2015-12-02 11:02 UTC, Buovjaga
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description ravingdesi 2014-05-10 16:31:44 UTC
Problem description: 
Export of movement animations is working unrealiably. Sometimes it works, sometimes it doesn't, sometimes it only works if opened in office and then saved to pptx.

Attached is a file in which the movement animations are not preserved at all.

Furthermore: The automatic slidechange after the last animation does not occur either.

Thanks for considering.

Steps to reproduce:
1. Open https://dl.dropboxusercontent.com/u/17406199/Bug4.ppt in impress. Click through the animations
2. Compare to result achieved in Powerpoint (I used powerpoint 2010 as my presentations always look screwed up when opened with 2013)

Current behavior:
No movements when ppt is opened in ms powerpoint (used 2010). They still work if opened with LO.

Expected behavior:
Proper export of movement animations, so they are properly understood by powerpoint

If of any interest, you can download the converted odp from https://dl.dropboxusercontent.com/u/17406199/Bug4.odp

Operating System: Ubuntu
Version: 4.2.3.3 release
Comment 1 Yousuf Philips (jay) (retired) 2014-09-30 07:36:08 UTC
Hello ravingdesi,

Thank you for filing the bug. I can confirm that the files are not playable correctly in Powerpoint after converting in 4.2.6, 4.3.3 and master.

Version: 4.4.0.0.alpha0+
Build ID: 425711faddb208efa97e869b885919fff9e570d0
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86@45-TDF, Branch:master, Time: 2014-09-27_02:35:29
Comment 2 QA Administrators 2015-10-14 19:56:27 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 Buovjaga 2015-12-02 11:02:45 UTC
Created attachment 120954 [details]
ODP file for testing

Thought I'd rescue the file from Dropbox until it is too late.
Comment 4 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-07 16:35:36 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2017-01-03 19:39:58 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 ravingdesi 2017-01-17 09:54:06 UTC
Still exists. Tested the following configuration.
Saved to ppt with LO 5.1.6.2 on Windows 10.
Viewed in Powerpoint 2016 on Windows 10.
Comment 7 QA Administrators 2018-10-22 02:49:11 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug