Bug 85175 - EDITING: Find & replace should (optionally) show hidden rows/columns containing found target
Summary: EDITING: Find & replace should (optionally) show hidden rows/columns containi...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.6.3 release
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: Find-Search
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-10-18 14:32 UTC by Jeremy
Modified: 2021-12-05 23:35 UTC (History)
0 users

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Jeremy 2014-10-18 14:32:50 UTC
Problem description: 

When Find (& replace) is used to find 'something', and that something is found in a hidden row or column, then although there is an indication it has been found, it is not revealed. 

Steps to reproduce:
1. In a spreadsheet, enter 'something' in a cell (or more than one cell.
2. Hide row(s)/column(s) containing that cell/those cells
3. Use Find & replace (Ctrl+f) to find (or 'find all') 'something'

Current behavior:
While there is an indication that 'something' has been found, the cell contianing it is not revealed.

Expected behavior:
The hidden row/column containing 'something' is shown to reveal the cell containing 'something', when found.  
Either all the time, or by selecting an option within the Find & replace dialog.

              
Operating System: All
Version: 4.2.6.3 release
Comment 2 A (Andy) 2014-10-25 07:02:22 UTC
Reproducible with LO 4.3.2.2 (Win 8.1)

There should be an option/solution to either show/reveal the word in the hidden cell or to not find words in hidden cells.
Comment 3 QA Administrators 2015-12-20 16:14:51 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Jeremy 2016-10-01 11:53:11 UTC
Checked using LibreOffice 5.2.2.2 (x64) on Windows 7: problem still present
Comment 5 QA Administrators 2017-10-23 14:00:38 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Jeremy 2017-10-23 14:18:46 UTC
Checked using LibreOffice 5.4.2.2 (x64) on Windows 7: problem still present
Comment 7 QA Administrators 2017-10-23 14:22:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 QA Administrators 2019-12-03 14:23:51 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Jeremy 2019-12-04 19:59:57 UTC
Checked using Version: 6.3.3.2 (x64) on Windows, 6.3.3.2 on Linux (Mint) - bug still present
Comment 10 QA Administrators 2021-12-04 04:44:03 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Jeremy 2021-12-05 23:35:56 UTC
Problem still present, in latest version of LibreOffice

Info from Help - About, as requested:

Version: 7.2.2.2 (x64) / LibreOffice Community
Build ID: 02b2acce88a210515b4a5bb2e46cbfb63fe97d56
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 19043; UI render: Skia/Raster; VCL: win
Locale: en-GB (en_GB); UI: en-GB
Calc: threaded