Download it now!
Bug 86430 - References and cross references don't look right in specific doc
Summary: References and cross references don't look right in specific doc
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: low normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Fields-Cross-Reference
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-11-18 10:15 UTC by 2460acc
Modified: 2020-01-29 15:15 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Example of problems with references (38.50 KB, application/msword)
2014-11-18 10:15 UTC, 2460acc
Details
Screenshot of Word 2010 (62.85 KB, image/png)
2014-11-24 12:51 UTC, 2460acc
Details
Screenshot of LO 4.3 (35.83 KB, image/png)
2014-11-24 12:52 UTC, 2460acc
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description 2460acc 2014-11-18 10:15:20 UTC
Created attachment 109665 [details]
Example of problems with references

Please see attatched doc. It opens fine in Word and WPS Writer but the references (citations) look very different in LibreOffice.

Specifically:
1. Size of reference numbers in the main text is not correct.
2. Error with cross reference.
3. Unwanted page break inserted.
4. First reference number wrongly positioned.
5. Size of reference numbers in the citation list is not correct.

These have been long standing issues, unfortunately. I hope you can take a look so I can migrate off non-free code.
Comment 1 2460acc 2014-11-18 10:18:34 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 2 Buovjaga 2014-11-20 12:59:27 UTC
Would be nice to get screenshots or PDF export or print from Word (version?).
I'm seeing one "Error: Reference source not found".

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED after you have provided the information.

Tested on
Win 7 64-bit Version: 4.4.0.0.alpha2+
Build ID: b021b5983c62e266b82d9f0c5c6d8d8900553827
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2014-11-12_01:10:08
Comment 3 2460acc 2014-11-24 12:51:52 UTC
Created attachment 109936 [details]
Screenshot of Word 2010
Comment 4 2460acc 2014-11-24 12:52:29 UTC
Created attachment 109937 [details]
Screenshot of LO 4.3
Comment 5 2460acc 2014-11-24 12:54:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 tommy27 2014-12-14 18:22:05 UTC
bug confirmed under Win8.1 64bit using LO 4.3.4.1 and 4.5.0.0.alpha0+
Build ID: 170616e9f2d30c1302bbb5a7a4b588bc05cd5cc9
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2014-12-12_01:58:46
Locale: it_IT

bug is inherited from OpenOffice since OOo 3.3.0 and AOO 4.1.0 show the same bug
Comment 7 2460acc 2015-03-05 22:07:43 UTC
Just reporting these problems are also in 4.4. Also, if it makes it more critical as a bug, reading Microsoft's .docx format presents all the same issues in LO.
Comment 8 tommy27 2016-04-16 07:27:43 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Xisco Faulí 2017-05-11 21:16:44 UTC
Still reproducible in

Version: 5.4.0.0.alpha1+
Build ID: f12096272e684ddcd8ffa4e34dcb0a680cc594c2
CPU Threads: 4; OS Version: Linux 4.8; UI Render: default; VCL: gtk2; 
Locale: fo-FO (ca_ES.UTF-8); Calc: group
Comment 10 QA Administrators 2018-06-07 02:46:32 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Cor Nouws 2019-02-05 18:40:56 UTC
still in Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: 65f6a4088ad5d51a3225905aa6e2fa175f3eab49
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time: 2019-02-03_17:11:18
Locale: nl-NL (nl_NL.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

IMO the file is a formatting mess :)
Comment 12 Timur 2020-01-29 15:15:24 UTC
Repro in LO 7.0+ for ref. and cross-ref and not for page break.
If DOC saved in MSO as DOCX, repro for ref. and page break, while cross-ref is OK.
I'll set Low unless explained how this was created in MSO (seems not with Citation and Bibliography).