Bug 89928 - FILEOPEN: image color in PPTX file is black instead of white
Summary: FILEOPEN: image color in PPTX file is black instead of white
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Impress-Images
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-03-10 11:32 UTC by Andrei Cristian Petcu
Modified: 2017-11-30 06:25 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Image color is wrong (3.12 MB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2015-03-10 11:32 UTC, Andrei Cristian Petcu
Details
Image color displayed in Microsoft Office (83.94 KB, image/png)
2015-03-10 11:34 UTC, Andrei Cristian Petcu
Details
Image color displayed in Libre Office (102.46 KB, image/png)
2015-03-10 11:34 UTC, Andrei Cristian Petcu
Details
screenshot (20.79 KB, image/png)
2015-04-09 20:09 UTC, Yousuf Philips (jay) (retired)
Details
Initially opened by LO 5.2.3.2 (62.71 KB, image/png)
2016-11-01 22:37 UTC, Viruch Hemapanpairo
Details
after adjusting the brightness of the ungrouped images (102.34 KB, image/png)
2016-11-01 22:37 UTC, Viruch Hemapanpairo
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Andrei Cristian Petcu 2015-03-10 11:32:48 UTC
Created attachment 114013 [details]
Image color is wrong

Some images in this file are displayed as being black in LibreOffice Impress while they appear as white in Microsoft Office.
Comment 1 Andrei Cristian Petcu 2015-03-10 11:34:16 UTC
Created attachment 114014 [details]
Image color displayed in Microsoft Office
Comment 2 Andrei Cristian Petcu 2015-03-10 11:34:44 UTC
Created attachment 114015 [details]
Image color displayed in Libre Office
Comment 3 A (Andy) 2015-03-11 21:55:34 UTC
Reproducible with LO 4.4.1.2, Win 8.1
Comment 4 Matthew Francis 2015-03-20 08:01:09 UTC
Reproduced in LibreOffice 3.3.0.4/OSX.
OOo 3.3.0 also shows it the same way, so
-> Inherited from OOo
Comment 5 Yousuf Philips (jay) (retired) 2015-04-09 20:09:27 UTC
Created attachment 114705 [details]
screenshot

So checking into the issue and both the images have a brightness and contrast preset and recolor preset added to them causing them to appear white.
Comment 6 Yousuf Philips (jay) (retired) 2015-04-09 20:21:55 UTC
Filed bug 90537 regarding the incorrect direction of the waves.
Comment 7 tommy27 2016-04-16 07:25:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Viruch Hemapanpairo 2016-11-01 22:33:41 UTC
Version of LibreOffice in test:
Version: 5.2.3.2
Build ID: c019706a50de7fcb07d0d528b09b46a887562beb
CPU Threads: 4; OS Version: Linux 3.13; UI Render: default; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group

1. The file was opened with the grouped image being misplaced, compare to the original screen shot.

2. parts of the images is black, and some are white as shown in the attached file

3. The color can be recorrect by ungrouping the images and correcting their brightness to 100%
Comment 9 Viruch Hemapanpairo 2016-11-01 22:37:01 UTC
Created attachment 128414 [details]
Initially opened by LO 5.2.3.2
Comment 10 Viruch Hemapanpairo 2016-11-01 22:37:43 UTC
Created attachment 128415 [details]
after adjusting the brightness of the ungrouped images
Comment 11 QA Administrators 2017-11-30 06:25:25 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug