Bug 90931 - 'Apply Style' drop down doesnt show accurate style previews
Summary: 'Apply Style' drop down doesnt show accurate style previews
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.6.2 release
Hardware: Other All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: needsDevEval, topicUI
Depends on:
Blocks: Sidebar-Styles-Improvements Styles-Preview Calc-Styles
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-04-29 14:40 UTC by Yousuf Philips (jay) (retired)
Modified: 2021-08-21 04:58 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
screenshot (17.01 KB, image/png)
2015-04-29 14:40 UTC, Yousuf Philips (jay) (retired)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Yousuf Philips (jay) (retired) 2015-04-29 14:40:39 UTC
Created attachment 115185 [details]
screenshot

Steps:
1) Open Calc
2) Enable the 'Apply Style' drop down in the formatting toolbar
3) Open drop down and text in the style previews will be smaller than if applied

Version: 5.0.0.0.alpha1+
Build ID: ec7f227f90fbdd0bd17c0b885a832e6408106deb
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86@45-TDF, Branch:master, Time: 2015-04-28_12:54:35
Comment 1 Buovjaga 2015-04-29 18:22:12 UTC
Reproduced.
Had to right-click the toolbar and go to Visible buttons.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.0.0.0.alpha1+ (x64)
Build ID: f0edb677f09ad338e22ac3b5d91497b4479e0b3c
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2015-04-27_01:54:20
Locale: fi_FI
Comment 2 Yousuf Philips (jay) (retired) 2015-11-25 11:24:38 UTC
It displays the font color but doesnt accurately show the text size and doesnt display the cell background color.
Comment 3 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-13 11:24:15 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 QA Administrators 2018-05-07 02:30:44 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 russell 2019-01-14 06:49:08 UTC
As of 6.1.4.2, Calc Styles and Formatting (F11) does not show previews, even if Show Previews is checked.

Similar to bug report: https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=107540
Comment 6 Jim Raykowski 2019-06-04 21:21:24 UTC
I noticed when both Calc and Writer sidebar Styles decks are open, style preview display of both decks follow behavior of the module with focus. When Writer has focus, Calc Styles with the same style name display as in Writer Styles deck. The opposite happens when Calc has focus.
Comment 7 QA Administrators 2021-06-04 04:05:24 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Colin 2021-08-21 04:21:13 UTC
Version: 7.0.6.2 (x64)
Build ID: 144abb84a525d8e30c9dbbefa69cbbf2d8d4ae3b
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 19042; UI render: Skia/Raster; VCL: win
Locale: sv-SE (en_GB); UI: en-GB
Calc: threaded

I can confirm it's still not performing according to expectations.
I am also minded to note that the multibox at the foot of the page refused to display anything but "default" for  [Applied Styles]. I subsequently installed the extension "Styles Reporter" which upon activation, also appeared to remediate the missing "applied styles".

My post in AskLib contains confirmation from another user that the error was apparent for him also. Please advise if you would like me to remove the extension and re-test prior to filing a further report - which should probably still define the anomaly but offer a workaround
Comment 9 Colin 2021-08-21 04:22:19 UTC
(In reply to Colin from comment #8)

> 
> My post in AskLib contains confirmation from another user that the error was
> apparent for him also. Please advise if you would like me to remove the
> extension and re-test prior to filing a further report - which should
> probably still define the anomaly but offer a workaround

Sorry, forgot to add the link

https://ask.libreoffice.org/t/identifying-utilised-and-redundant-user-styles-in-calc-conditional-formatting/67157
Comment 10 Colin 2021-08-21 04:58:25 UTC
(In reply to Colin from comment #8)

> 
> I can confirm it's still not performing according to expectations.
> I am also minded to note that the multibox at the foot of the page refused
> to display anything but "default" for  [Applied Styles]. I subsequently
> installed the extension "Styles Reporter" which upon activation, also
> appeared to remediate the missing "applied styles".
>
Sorry, I omitted the most pertinent piece of information - the missing applied styles were in relation to styles that were only applied within conditional formatting elements