Bug 94339 - VIEWING: Footnote numbering failure when in orphan control
Summary: VIEWING: Footnote numbering failure when in orphan control
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.0.1.2 release
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Footnote-Endnote
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-09-18 12:49 UTC by Bernard Moreton
Modified: 2019-04-23 10:13 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
To demonstrate error (27.39 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2015-10-02 09:01 UTC, Bernard Moreton
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Bernard Moreton 2015-09-18 12:49:06 UTC
When footnotes are set per page, and a footnote is found in the first line shifted by orphan control, that footnote is still numbered as though it was on the previous page.  This results (for example) in the first line of the page having a footnote 4, then subsequent footnotes on that page are numbered 1,2,3,4,... Correction is only possible by adding extra line-space between paragraphs on the parent page.
Comment 1 Buovjaga 2015-10-01 11:00:13 UTC
Could you create an example file so we can test quickly?

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED after you have provided the document.
Comment 2 Bernard Moreton 2015-10-02 09:01:01 UTC
Created attachment 119186 [details]
To demonstrate error

The 2-page document shows the mis-numbering at the top of the second page.  If lines are inserted on p.1 so that the orphan lines are (without orphan control) put at the top of the second page, then the footnote numbering corrects itself.
Comment 3 Buovjaga 2015-10-02 13:37:20 UTC
Confirmed with document.

Win 7 Pro 64-bit, Version: 5.0.2.2 (x64)
Build ID: 37b43f919e4de5eeaca9b9755ed688758a8251fe
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 4 QA Administrators 2016-11-08 10:41:36 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Bernard Moreton 2016-11-10 10:03:29 UTC
This issue is still present in 5.2.3.2 on Ubuntu 16.04 LTS
Comment 6 Bernard Moreton 2018-04-02 14:18:23 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Buovjaga 2018-04-02 14:21:39 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Bernard Moreton 2018-04-02 15:30:43 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 QA Administrators 2019-04-03 02:56:58 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Bernard Moreton 2019-04-23 10:13:11 UTC
Apologies for the delay in respondng!
Bug still present in LO 6.2.2

ABOUT:
Version: 6.2.2.2
Build ID: 1:6.2.2-0ubuntu0.18.04.1~lo1
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: en-GB (en_GB.UTF-8); UI-Language: en-GB
Calc: threaded