Bug 94627 - FILEOPEN: CALC do not recognise cell names on .xlsb files
Summary: FILEOPEN: CALC do not recognise cell names on .xlsb files
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.4.2.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Cell-Name
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-09-30 00:30 UTC by Ismael Cedillo
Modified: 2022-04-01 09:52 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
the same file using named cells saved in some Excel formats. The reading cell names in .xlsb fails. (22.88 KB, application/zip)
2015-09-30 00:30 UTC, Ismael Cedillo
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Ismael Cedillo 2015-09-30 00:30:16 UTC
Created attachment 119129 [details]
the same file using named cells saved in some Excel formats. The reading cell names in .xlsb fails.

When open a file .xlsb (MSExcel binary format) type which contains named cells, present an Err:520 in the cells.

This behavior is present in Linux-Mint 64 bits for two libreoffice versions:

Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 006d30b1a29e2c471a96c0f4658beea8cb86b338

and

Version: 5.0.3.0.0+
Build ID: ce75966ae16381353fe75f9df2f56d03b8861cd5

Attached you can find a zip file which contains the same file saved in 3 formats: .xls, .xlsx and .xlsb... the error only is present to open the .xlsb file.
Comment 1 raal 2015-10-01 16:36:07 UTC
I can confirm with Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 83ef294dddf3b1ab5cd5f91a792a7d9413a08f1f
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2015-09-20_07:00:46
and 4.4.2.2

Works OK in excel2010.
Comment 2 QA Administrators 2016-11-08 10:28:05 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 QA Administrators 2019-12-03 14:47:59 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 QA Administrators 2021-12-03 04:40:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 dfbz 2022-04-01 09:52:42 UTC
This is affecting me also, bug still present in 7.3.

Version: 7.3.0.3 / LibreOffice Community
Build ID: 0f246aa12d0eee4a0f7adcefbf7c878fc2238db3
CPU threads: 8; OS: Linux 5.13; UI render: default; VCL: gtk3
Locale: en-GB (en_GB.UTF-8); UI: en-US
Calc: threaded