Bug 39602 - Calc freezing the complete OS
Summary: Calc freezing the complete OS
Status: RESOLVED NOTOURBUG
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium critical
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-07-27 10:27 UTC by Gyorgy Zold
Modified: 2011-08-05 19:37 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
tried to insert row and paste the formulas of another row... (60.87 KB, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet)
2011-07-27 10:45 UTC, Gyorgy Zold
Details
this happened after a very recent freeze. (470.76 KB, image/png)
2011-07-27 21:58 UTC, Gyorgy Zold
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Gyorgy Zold 2011-07-27 10:27:58 UTC
Whenever making a copy+paste of an area of cells with data, it freezes (90% of cases ) the complet OS.

Only escape is the Power Off/On button...

Same issue I have with the LibO 3.4.1 /64.


The system will not react any more to any of the input devices : no poiter, no keybord. In the meat time there is no HD activity...


BR

Gyorgy
Comment 1 Markus Mohrhard 2011-07-27 10:33:31 UTC
can you provide some additional information?

Which distribution and can you provide a test document?
Comment 2 Gyorgy Zold 2011-07-27 10:45:05 UTC
Created attachment 49622 [details]
tried to insert row and paste the formulas of another row...
Comment 3 Gyorgy Zold 2011-07-27 10:47:53 UTC
(In reply to comment #1)
> can you provide some additional information?
> 
> Which distribution and can you provide a test document?

The distro is ubuntu 11.04 / 64 bit / Classical (gnome)
the laptop : lenovo t520, i7, memory 4 Gi, Swap 4 Gi
Comment 4 Gyorgy Zold 2011-07-27 21:19:28 UTC
(In reply to comment #3)
> (In reply to comment #1)
> > can you provide some additional information?
> > 
> > Which distribution and can you provide a test document?
> 
> The distro is ubuntu 11.04 / 64 bit / Classical (gnome)
> the laptop : lenovo t520, i7, memory 4 Gi, Swap 4 Gi


Addition to above :
-( unfortunately ) This is not specific to a certain file but to any spreasheet

- after such power off/on, at restarting LO, it starts recovery. 
It happened more times, that initial file was not recoverable ( it appeared to have 0...1,5 kB, instead of a few hundreds of kB )...
Comment 5 Gyorgy Zold 2011-07-27 21:58:30 UTC
Created attachment 49645 [details]
this happened after a very recent freeze.
Comment 6 Gyorgy Zold 2011-07-27 22:00:32 UTC
(In reply to comment #5)
> Created an attachment (id=49645) [details]
> this happened after a very recent freeze.


This morning I lost a another file... ( 5 hours of work !!! )
Comment 7 Gyorgy Zold 2011-07-28 03:39:37 UTC
(In reply to comment #6)
> (In reply to comment #5)
> > Created an attachment (id=49645) [details] [details]
> > this happened after a very recent freeze.
> 
> 
> This morning I lost a another file... ( 5 hours of work !!! )



Experience nr.2:
- after a coloumn copy/paste + save was freezing again.
- I left the laptop for about 15 minutes. 
- by my return , it was operational

Following to the above, I did not tested further, but switched off and booted in to W7 + LO 3.3.

Since than running w/o any issues. (  That is an issue !! - > W7+LO = troubleless, why Ubi+LO => with troubles )


Looking forward to see, if is there a ( any ) good solution.
Thanks in advance to all.

BR / MfG

Zold Gyorgy
Comment 8 Jeffrey 2011-07-28 19:54:43 UTC
Failed to reproduce on LibreOffice 3.4  340m1(Build:103) for OpenSuse Linux, /64. I have copied and pasted several cells across each other. Seems to be no problem. Perhaps a distribution problem?

Thanks for the attachments.
Comment 9 Gyorgy Zold 2011-07-29 11:31:35 UTC
You might be right:

a/ I am using a dual Laptop ( w7 + Ubi 11.04 )
on w7, it runs smoothly, error free, while on Ubi 11.04, it produces the phenomena( freeze +crash ) .

b/ the issue is not related to a certain file : since I am working with several files ( which were originated much before  U. 11.04, and exploited errorless ),
with the actual distro, I have troubles with more of them.

c/ I have the  (not proved ) feeling, as this issue is somehow in relation w/ other known one : the long delay in reactions between a command an its processing...

However : is annoying.

I am wondering, 
I. where shall this be reported to be fixed ?
II. Am I alone w/ this ?

Thanks for the feed-back and your time.

BR/MfG

Gyorgy
Comment 10 tester8 2011-07-31 10:55:09 UTC
NOT Reproduced with:

LO 3.4.2 OOO340m1 (Build:202)
Ubuntu 10.04.3 x86
Linux 2.6.32-33-generic Russian UI

Gyorgy Zold, I think you should report it to Launchpad.
Comment 11 Gyorgy Zold 2011-07-31 21:28:40 UTC
(In reply to comment #10)
> NOT Reproduced with:
> 
> LO 3.4.2 OOO340m1 (Build:202)
> Ubuntu 10.04.3 x86
> Linux 2.6.32-33-generic Russian UI
> 
> Gyorgy Zold, I think you should report it to Launchpad.


Till 10.10, I did not encountered this issue either.
Since 11.04, I did a double switch :
- laptop /32 bit processor /lenovo t41  -> 64 bit /i7 processor / lenovo t520
- OS 32 bit/ 10.10 -> OS 64 bit 11.04
Comment 12 Markus Mohrhard 2011-08-05 19:37:40 UTC
Please create a bug report at launchpad since this seems to be a distro specific bug. I mark it as NOTOURBUG,

Might be caused by some of the ubuntu patches