Bug 46760 - FORMATTING: HTML formatting of tables is incorrect
Summary: FORMATTING: HTML formatting of tables is incorrect
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.0 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: HTML-Export
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-02-29 03:11 UTC by jmgigandet
Modified: 2021-06-23 14:03 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description jmgigandet 2012-02-29 03:11:15 UTC
Problem description: 

Steps to reproduce:
1. .... Open an HTML doc with at least one table defined.
2. .... Look at the cells height compared to other editors and browsers.
3. ....

Current behavior:
Something (a paragraph ?) is added to each cell, so that it's height is double of original size.

Expected behavior:
Nothing should be added to table cells. They should look as with all other editors and browsers.

Platform (if different from the browser): 
              
Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0
Comment 1 jmgigandet 2012-02-29 03:30:53 UTC
Hi,
This problem exists since Open Office 3.0 at least.
I found that if I use Format / Paragraph and clear spacing under paragraph (I set it to 0), the cell looks correct. So, the fact is that when reading a standard HTML file, Writer creates a paragraph for each cell, and sets spacing under paragraph to 0.50cm by default instead of 0.
Regards,
Comment 2 sasha.libreoffice 2012-05-24 07:53:44 UTC
Thanks for bugreport
Reproduced in 3.5.3 on Fedora 64 bit
Steps to reproduce:
0. Start Writer with empty document
1. Add table
2. save as HTML
3. File->Reload
Expected: size of table resembles original
Actually: cells have double hight

Changing version to 3.3.0 as most early reproducible due to comment 1
Comment 3 Joel Madero 2015-05-02 15:41:25 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 jmgigandet 2015-05-04 05:25:16 UTC
Bug is still present in LO 4.4.2 (Windows 7 pro 64bits).
Comment 5 QA Administrators 2016-09-20 09:37:13 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 jmgigandet 2016-09-20 09:56:54 UTC
Still the same with LibreOffice 5.2.1. (Windows 7 64bits and MacOSX 10.11.6)

A paragraph is automatically included in every cell, when saving to HTML format from Writer.
Comment 7 Xisco Faulí 2017-09-29 08:49:07 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 jmgigandet 2017-09-29 08:59:27 UTC
Bug is still here in LO 5.4.1.2 (Win7 Pro X64 and MacOSX 10.11)
Comment 9 QA Administrators 2018-09-30 02:50:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 jmgigandet 2018-10-01 06:06:02 UTC
Bug still reproduced in 6.1.1.2.
HTML doc are not useable (saving) on LO.

Windows 7 pro 64 bits and MacOsX 10.13.6
Comment 11 QA Administrators 2019-10-09 02:29:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 jmgigandet 2019-10-09 07:14:51 UTC
Bug still present on 6.3.1.2
It has never been corrected since OpenOffice 3.0.
So it seems that nobody use Writer as an HTML editor. May be developpers should remove this option ?
Comment 13 stragu 2021-06-23 14:03:21 UTC
Reproduced as described in Comment 2 with:

Version: 7.3.0.0.alpha0+ / LibreOffice Community
Build ID: e3086b58eb5427d520b86c185f9d911bb6f7a3a0
CPU threads: 8; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3
Locale: en-AU (en_AU.UTF-8); UI: en-US
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time: 2021-06-21_15:37:11
Calc: threaded